Amb una majoria de motos de gran cilindrada, la quarta edició de la Rider 1000 arriba aquest cap de setmana, i cada any MC Manresa bat el seu propi rècord en el nombre de participants. La fita de fer els mil quilòmetres en menys d'una jornada pel territori català (o 500 i 300 en les distàncies que també hi ha programades) és un excel·lent reclam. Així queda demostrat que s'ha aconseguit una inscripció de 2.000 participants per a una edició que es posa en marxa la propera matinada, a partir de les sis. "I podien ser encara molts més, però ens veiem obligats a tancar inscripcions per no veure'ns desbordats", apunta Miquel Travesset, un dels membres de Moto Club Manresa.

L'espai de sortida, i també el de l'arribada, és la zona esportiva del Congost, en el pàrquing que hi ha entre els pavellons. Avui es viuran les hores prèvies, que ja seran molt intenses, amb les verificacions de les motos i lliurament de material des les 11 a les 20 hores. Pel que fa a la sortida, començarà dissabte de bon matí amb els participants en la distància més llarga; es farà en petits grups (des de quatre fins a sis motards), i sortiran els darrers els pilots que cobriran els 300 km.

El nombre de participants no ha parat de créixer des del 2013. En el debut de la Rider es van reunir 860 motards, un inici que va deixar satisfets els organitzadors i els pilots. El boca-orella va fer que en el 2014 s'incrementés la xifra a mil pilots i l'any passat s'arribava als mil dos-cents. Els 2000 que hi ha en aquest 2016 gairebé ha doblat la quantitat de fa dotze mesos.

Hi ha molts inscrits que són de les nostres comarques, les de la Catalunya Central, però l'èxit s'ha escampat per tota la geografia de l'estat espanyol. Hi haurà motards de totes les comunitats, amb una única excepció, la de Canàries. Hi ha també la important presència de pilots estrangers, vinguts des de Suïssa, Àustria, França, Alemanya i Itàlia, on també han arribat els bons informes d'una prova que no és competitiva en la qual el ritme l'escull cada participant, amb una única condició, passar pels controls establerts dins la franja horària determinada. En el cas de la sortida més llarga, la dels 1.000 km, hi ha 14 controls.

El Congost, amb unes veles per a l'ocasió, ja viurà l'ambient de la Rider 1000 des d'avui al matí.