Una setmana després d'empatar a la pista del CP Vic i prendre-li totes les possibilitats matemàtiques d'obtenir el títol de lliga, l'Igualada Calaf Grup es troba en una situació similar avui, a les Comes, contra el Liceo (20.30 hores). Si els arlequinats puntuen, faran automàticament campió el Barça, tot i que els blaugrana depenen d'ells mateixos i hauran començat el seu partit, precisament davant del Vic, mitja hora abans.

El duel d'aquesta nit pot ajudar els homes de Ferran López a assolir l'objectiu de màxims que sembla més factible, obtenir la sisena posició, tot i que el que cal és assegurar una posició a la Copa de la CERS de la temporada vinent. Ara mateix, entre el sisè, el Noia, i l'onzè, el Cerceda, només hi ha sis punts de diferència. L'IHC Calaf Grup, amb 35 punts, es troba dos darrere d'aquest sisè lloc.

El tècnic arlequinat ha expressat en les últimes hores, segons declaracions fetes al bloc del club, que "tothom ha treballat com cal per preparar un partit contra un rival d'aquesta dimensió. Vull que tornem a estar molt ordenats, molt disciplinats i, sobretot, molt intensos. El Liceo ens exigirà novament la nostra millor versió en l'àmbit individual i col·lectiu i vull que els jugadors siguin ambiciosos". A més, serà l'última oportunitat de veure el gran jugador Jordi Bargalló en un partit de lliga a les Comes, ja que se'n va a Portugal.

L'IHC també vol la victòria per retre homenatge a Josep Maria Bausili, president entre el 1981 i el 1989, mort als 89 anys. Amb ell el club va pujar a Divisió d'Honor.