Simultàniament a totes les delegacions de la Federació Catalana de Futbol (FCF), i amb el clar objectiu de promocionar el futbol femení entre les noies que normalment no són practicants d'aquest esport, s'organitzen el dilluns 16 de maig unes jornades tècniques que, en el cas del Bages, Berguedà i Cerdanya, tindran lloc al camp municipal de Sallent.

Ahir es va fer, a la remodelada sala centenari del CE Sallent, la presentació de la quarta Jornada de Futbol Femení, adreçada a futures futbolistes d'entre 6 i 16 anys (també hi poden participar les jugadores federades de clubs de casa nostra), amb la inscripció gratuïta. La matinal arrencarà a 2/4 de 10 del matí amb la distribució dels grups; a 2/4 de 10 s'iniciarà una sessió tècnica amb diferents estacions de joc (domini de la pilota, tècnica individual, rondos, xuts a porteria, minipartits, faltes i penals, control i passades i manteniment de la pilota). A 2/4 d'1 jugaran partits amistosos les seleccions comarcals femenines sub-12, sub-14 i sub-16. Per apuntar-s'hi adreceu-vos a la web de la Federació Catalana de Futbol (www.fcf.cat) o a la delegació al local de la Font dels Capellans (octogonal 13, telèfon 93 873 40 51).

En la presentació d'ahir, el delegat al Bages-Berguedà de la FCF, Esteve Olivella, va incidir que "busquem la promoció del futbol femení. El nostre repte és fer-lo créixer". Albert Garrofé, directiu de la FCF, va comentar que "s'ha d'aconseguir que el futbol femení tingui un reconeixement, tot i que ja entenem que això no s'aconsegueix d'un dia a l'altre. Des de la federació treballem en dos àmbits, en la promoció i en la normativa, en aquest cas per facilitar l'èxit del futbol femení; és a dir, a no posar obstacles afegits. Per això animen les noies que encara no han jugat i tenen il·lusió de fer-ho, que vinguin a la jornada".

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, va comentar que "conec els esforços que està fent el CE Sallent perquè el futbol femení llueixi d'una manera important. S'ha d'aconseguir que el futbol femení sigui una cosa normalitzada dins un món molt masculinitzat". El president del CE Sallent, Ramon Besora, va dir que, "des de fa anys, el nostre club està implicat en la promoció del futbol base, i ara també pensem en el futbol femení. Per a nosaltres seria una satisfacció poder disposar d'equips en competició la temporada que ve".

El proper dimarts dia 10 es farà la presentació d'aquesta Jornada de Futbol Femení al camp de les Comes d'Igualada (19 h).