Fang, gel, escuma, aigües turbulentes i obstacles impossibles van ser el repte dels més de 3.000 corredors que van participar ahir en la primera Xletix Challenge per equips celebrada a les instal·lacions de l'Oller del Mas a Manresa.

La Xletix Challenge és la gran cursa d'obstacles per equips a Alemanya. Aquest ha estat el primer cop que l'empresa ha organitzat una prova fora del seu país, en què ha superat totes les expectatives. La següent cursa serà a Madrid el 9 d'octubre, i l'organització ja ha confirmat l'Oller del Mas com ha escenari la primavera del proper any. Per a l'Oller del Mas, aquesta és una oportunitat única en què milers de persones han tingut l'oportunitat de conèixer la finca, l'entorn, el patrimoni històric i les singularitats del Bages.

Les curses es van iniciar a les 10 del matí amb una primera onada de corredors, i així fins a 2/4 de 3 de la tarda, quan iniciaven la prova els darrers equips participants. A la línia de sortida es van veure una gran varietat de grups: atletes, famílies, companys de feina, amics disfressats i participants d'arreu d'Europa que es van apropar al Bages amb l'únic objectiu d'arribar a la meta, sense temps ni equip vencedor.

A la sortida, un equip d'animació feia l'escalfament a les onades de participants cada 30 minuts. Dels 30 obstacles, 5 estaven situats a l'àrea base, i això va permetre a familiars, amics i acompanyants immortalitzar els seus amb fotografies mentre superaven els diversos obstacles. En arribar, es va entregar als corredors una samarreta de finisher, i l'organització va posar dutxes a la seva disposició. Tot i la pluja intermitent en alguns moments del dia, els esportistes van gaudir d'una cursa en un entorn únic, rodejats de vinya, oliveres, boscos i amb l'escenari de Montserrat present.