L'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) va aconseguir la seva segona victòria de la temporada al imposar-se en el Gran Premi de França de MotoGP que es va disputar en el circuit de Le Mans i que amb la caiguda del seu compatriota Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) li permet posar-se líder en la classificació provisional del mundial.

Lorenzo va dominar la carrera francesa de principi a fi, per davant de Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i del també espanyol Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR).

Una vegada més Jorge Lorenzo va donar una autèntica exhibició a la sortida, en la qual no va fallar, per arribar a final de recta clarament destacat mentre per darrere l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) va sorprendre als seus rivals i es va col·locar darrere de la Yamaha

En aquests instants inicials Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) si va fallar al arrencar i es va veure superat pels dos pilots de Ducati, tant per Dovizioso com per Andrea Iannone i encara que el també italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) va guanyar una plaça en apagar-se el semàfor la va perdre durant la primera volta i la va recuperar en la següent, en avançar a l'espanyol Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR).

Lorenzo va imprimir un ritme molt fort en aquestes voltes inicials que solament van poder seguir els pilots de Ducati, tant Dovizioso com Iannone, mentre que Marc Márquez es va quedar navegant "en terra de ningú" en la quarta posició mentre per darrere Valentino Rossi es va esforçar per superar als seus rivals al més aviat possible per no perdre el contacte amb el grup capdavanter.

Amb sis voltes, Jorge Lorenzo ja havia aconseguit obrir un buit de més d'un segon respecte als dos pilots de Ducati, encara que en aquesta mateixa volta Andrea Iannone, que era segon, va anar pel terra.

Lorenzo es va destacar encara més amb la caiguda de Iannone. Mentrestant Márquez era tercer i aconseguia mantenir un avantatge al voltant d'un segon respecte a Rossi, amb Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) cinquè.

En el setzè gir es va produir la sorpresa de la carrera en rodar pel terra en el mateix instant i en el mateix lloc tant Andrea Dovizioso com Marc Márquez.

Jorge Lorenzo, amb pas ferm i sense cometre un sol error, es va encaminar cap a la seva segona victòria de la temporada, per davant de Valentino Rossi i del també espanyol Maverick Viñales, que va aconseguir per Suzuki el primer podi a MotoGP.