El mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha), que és el vigent campió de MotoGP, es va mostrar totalment intractable sobre el circuit francès de Le Mans i va fer-hi el millor temps. Així, Lorenzo, que va batre el rècord del traçat amb un registre de 1:31.975, sortirà a la primera posició en la cursa d'avui, al davant de Marc Márquez (Honda), que va ser segon, i Andrea Iannone (Ducati), que va acabar en la tercera posició.

Per la seva banda, l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que va guanyar a Jerez fa quinze dies, només va poder ser setè, mentre que Dani Pedrosa, que podria ser el relleu de Lorenzo a Yamaha la temporada vinent, va finalitzar la sessió en l'onzena plaça.

Pel que fa a la categoria de Moto2, el suís Thomas Luthi no va donar possibilitats als seus rivals i va ser el més ràpid. El segon lloc va ser per a Àlex Rins i el tercer per a Lorenzo Baldassarri. Finalment, en Moto3 hi va haver més igualtat, i l'italià Niccolò Antonelli sortirà des del primer lloc, ja que va superar en els darrers instants el sud-africà Brad Binder.