L'holandès Tom Dumoulin (Giant) es va lluir davant els seus compatriotes i es va enfundar la primera maglia rosa de l'99 edició del Giro d'Itàlia després imposar-se en la contrarellotge inicial de 9,8 quilòmetres disputada a Apeldoorn.

Dumoulin, de 25 anys, va guanyar per mil·lèsimes l'eslovè Primoz Roglic (Lotto Jumbo), qui va marcar el mateix temps del vencedor, 11.03 minuts, a una mitjana de 53,2 km / hora.

La tercera plaça va ser per el costa-riqueny del Movistar Andrey Amador, que va sorprendre cedint tan sols 6 segons respecte al guanyador, un especialista de l'especialitat.

En la lluita entre favorits el palmell es va portar l'italià Vincenzo Nibali (Astana), que va començar colpejant el primer. el "Tauró", setzè, va donar un lleuger mossegada de 5 segons a Alejandro Valverde i un mos una mica més preocupant, 21 segons, a Mikel Landa (Sky), aspirant a la maglia rosa el dia 29 a Torí.

"No ha estat gens fàcil la crono, molt explosiva. La primera part molt ràpida. Ha estat un bon començament, però en els propers dies ja cal estar molt atents i concentrats ", va explicar Nibali a meta.

Dumoulin va complir el pronòstic que el donava com a favorit al costat del suís Fabian Cancellara, però "Espartaco" no va disputar la victòria perquè va acusar la febre dels últims dies i només va poder ser vuitè a 14 segons.

Un premi per a Dumoulin, felicitat en meta pel Rei Guillem d'Holanda. En un recorregut pla el ciclista de Maastricht va volar cap a l'èxit que li va permetre estrenar la maglia rosa davant la seva afició. Ara intentarà defensar el liderat "tots els dies que siguin possibles ", tot i que la general, ha avisat, no és el seu objectiu.

Al Movistar es va celebrar la crom d'Amador, qui va mantenir el pols amb els grans de la crono i es va donar per bo el començament de Valverde, molt a prop de Nibali i 16 segons de renda sobre Landa.

Una prova curta ja va llançar les primeres diferències abans de afrontar la primera etapa en línia, encara en terres holandeses.

Demà es disputa la segona etapa entre Arnhem i Nijmegem, de 190 quilòmetres.

Classificació de l'etapa i general:

1. Tom Dumoulin (HOL) Giant-Alpecin 11:03 minuts

.2. Primoz Roglic (SLO) LottoNL-Jumbo m.t

3. Andrey Amador (CRC) Movistar a 6

4. Tobias Ludvigsson (SUE) Giant a 8

5. Marcel Kittel (ALE) Etixx a 11

.6. Moreno Moser (ITA) Cannondale a 12

.7. Bob Jungels (LUX) Etixx a 13

.8. Fabian Cancellara (SUI) Trek a 14

.9. Matthias Brändle (AUT) IAM m.t

10 Silvan Dillier (SUI) BMC a 16. EFE