Tres equips salvats de manera matemàtica i tres més d'implicats en una última jornada d'infart. Aquest és el resultat, després de la penúltima jornada de lliga, que deixa la zona de permanència a Primera Divisió amb dues places de descens i una de permanència per a l'últim partit, el cap de setmana que ve. Dels que encara han de lluitar per no baixar a Segona, el Getafe és qui ha quedat en millor posició, ja que depèn d'ell mateix. Si guanya al camp del Betis en el seu últim partit, estarà salvat, una situació que semblava complicada abans de l'arribada de Juan Esnaider a la banqueta.

Drama al Coliseum

Perquè el partit de la jornada era el que es jugava al Coliseum Alfonso Pérez. El Getafe i l'Sporting es jugaven mitja permanència, que gairebé podia tenir assegurada qui s'imposés. El partit va ser intensíssim per part de les dues bandes, amb una primera meitat amb oportunitats, però sense cap gol. Semblava que els madrilenys tenien més arribada, però als cinc minuts de la segona part els asturians es van avançar amb un gol de Sergio Álvarez en posició acrobàtica. Poc després, però, el col·legiat Álvarez Izquierdo va expulsar el visitant Nacho Cases i això va donar impuls al Getafe, que va empatar deu minuts abans del final quan Stefan Scepovic va rematar de cap una centrada de Pedro Léon. Els últims minuts, de bojos, no van veure més gols.

L'equip de Paco s'enfonsa

Qui sembla que aquest cop ho tindrà complicat per salvar la categoria serà el Rayo Vallecano, que necessita les errades dels seus competidors i vèncer el Llevant a casa en l'última jornada per quedar-se un any més a Primera. Ahir, davant d'una Reial Societat que no s'hi jugava res, va haver d'anar a remolc des de l'inici per culpa d'un gol de rebot d'Oyarzabal. A més, hauria pogut encaixar més gols si Vela no hagués estat desafortunat. A la represa, Eusebio va fer entrar el jove Jon Bautista i aquest li ho va compensar amb la consecució del segon gol. Quan encara faltaven 22 minuts per al final, Javi Guerra va fer un gol de bandera que donava esperança, però Manucho va errar l'ocasió més clara. El mateix tècnic, Paco Jémez, va ser clar en acabat en dir que "intueixo que anirem a Segona Divisió".

Granada i Depor respiren

A més de l'Espanyol, els altres dos equips que es van salvar ahir van ser el Granada i el Deportivo, i ho van fer guanyant de manera sorprenent a estadis d'equips superiors, que van pagar l'esforç dels partits de la Lliga Europa de dijous. El Granada va vèncer a Sevilla (1-4), amb un Cuenca estel·lar, autor del primer i de l'últim gols. El Sevilla va empatar momentàniament a través de Diego González, però Babin i El Arabi, aquest de penal, van sentenciar el duel.

Per la seva banda, el Deportivo podrà rebre el Madrid sense pressió en guanyar ahir a Vila-real per 0-2. Els gols de Fajr i Lucas Pérez van provocar que els gallecs segueixin un any més entre els grans.