L'alemany Marcel Kittel (Etixx) va tornar a mostrar-se inexpugnable a l'esprint i per segon dia consecutiu va alçar els braços com a vencedor de la tercera etapa del Giro d'Itàlia, disputada sobre 190 km entre Nijmegen i Arnhem (Països Baixos), en què a més es va enfundar la maglia rosa de líder.

Pura potència del corredor d'Arnstadt, de 27 anys, que va justificar la seva condició de favorit en rematar un enorme treball del seu equip, que va muntar un tren inabordable amb Fabio Sabatini al capdavant que va col·locar a Kittel en condicions immillorables per rematar la feina amb un temps de 4h23: 45.

Kittel, que va signar el doblet coincidint amb la seva desena victòria de la temporada, no para de treure brillantor al seu nou mallot de l'Etixx. En l'etapa que acomiadava al Giro d'Holanda va relegar a la recta d'arribada als italians Elia Viviani (Sky) i Giacomo Nizzolo (Trek).

Del color vermell al rosa. Kittel entrarà en territori italià al capdavant de la general, amb 9 segons d'avantatge sobre l'holandès Tom Dumoulin i 16 sobre el costa-riqueny del Movistar, Andrey Amador.

L'etapa no va conèixer treva de principi a fi. D'entrada es va formar una escapada amb l'holandès Tjallingii (Lotto Jumbo), l'italià Berlato (Nippo), el sud-africà Van Zyl (Dimension Data) i l'espanyol Julen Amezqueta (Southeast). El quartet va oposar resistència fins al circuit final, quan l'Etixx va decidir a 4 quilòmetres de meta que s'havien acabat les alegries a l'avantguarda.

Encara va resistir amb bravura el sud-africà Johann Van Zyl, que va abandonar la fugida a 12 quilòmetres de meta, però no va poder fer res per concretar la gesta. A falta de 2 l'escamot se li va tirar a sobre. Almenys no tot van ser penes per als fugats, ja que Tjallingii va obtenir el mallot de la muntanya que tenia l'espanyol Omar Fraile i el navarrès Amezqueta, de 22 anys, es va presentar en societat en la seva primera gran.

A falta de relleu, la dificultat va radicar en el vent, que va donar algun ensurt. El vent no va fallar a la cita i cap al quilòmetres 100 es van produir els temuts ventalls, aquest cop propiciats pel Lotto Soudal i Tinkov.

El gran grup es va trencar en diversos blocs. En el primer es van ficar Dumoulin i Kittel, mentre que el costa-riqueny del Movistar Andrey Amador quedava tallat.

No hi va haver interès en destrossar la carrera i quilòmetres després es va tornar a unir el gran grup, que perseguia a poc més de 2 minuts al quartet en fugida

Les caigudes no van faltar, i en una d'elles va haver de retirar en ambulància el francès Jean Christophe Paraud, amb lesions a la clavícula i a la cara.

El Giro gaudirà aquest dilluns de la primera de les tres jornades de descans que inclou el programa de la 99 edició. El gran grup arriba a Itàlia el dimarts, de nou a la carretera, amb la quarta etapa entre Catanzaro i Praia a Mare.

- Classificació de l'etapa:

1. Marcel Kittel (ALE / Etixx) 4h: 23: 45

.2. Elia Viviani (ITA / Sky) m.t

3. Giacomo Nizzolo (ITA / Trek) m.t

4. André Greipel (ALE / Lotto Soudal) m.t

5. Alexander Porsev (RUS / Katusha) m.t

.6. Kristian Sbaragli (ITA / Dimension) m.t

.7. Moreno Hofland (HOL / Lotto Jumbo) m.t

.8. Arnaud Demare (FRA / Francaise) m.t

.9. Rick Zabel (ALE / BMC) m.t

10. Matej Mohori? (ESL / Lampre) m.t

- Classificació general:

1. Marcel Kittel (ALE / Etixx) 9h: 13: 10

.2. Tom Dumoulin (HOL / Giant) a 9

3. Andrey Amador (CRC / Movistar) a 15

4. Tobias Ludvigsson (SUE / Giant) a 17

5. Moreno Moser (ITA / Cannondale) a 21

.6. Bob Jungels (LUX / Etixx) a 22

.7. Matthias Brändle (AUT / IAM) a 23

.8. Roger Kluge (ALE / IAM) a 25

.9. Txad Feu (USA / Giant) m.t

10. Georg Preidler (AUT / Giant) a 26.