La selecció catalana femenina sub-18 es va proclamar ahir campiona d'Espanya de la categoria en la fase final de la competició celebrada a Multiva, a Navarra. Una de les convocades en el combinat català ha estat l'anoienca Laura Martínez (FC Barcelona), de Vilanova del Camí, que ahir va tenir uns minuts a les acaballes de la final jugada contra València.

Catalunya, que venia de derrotar Navarra a les semifinals de divendres (2-4), va superar el quadre valencià per 2 a 0 en un duel dominat per les de Lluís Cortès. Patrícia Guijarro va avançar a les catalanes al minut 2 amb un xut des de la frontal de l'àrea que va entrar per l'escaire. Sense reacció, València va perdre el control de la pilota i Catalunya ho va aprofitar per fer un bon joc combinatiu al mig del camp. Encara no feia 20 minuts que jugaven que Maria González va fer el 0 a 2 (min 19). A partir d'aquí, el conjunt valencià va aprofitar les faltes a favor per agafar desprevingudes les catalanes i es va disposar d'alguna bona ocasió per marcar abans del descans.

A la represa, Catalunya va mantenir l'alt nivell d'intensitat amb bones oportunitats, sobretot de Teresa Morató i Aitana Bonmatí. També València en alguna acció esporàdica hauria pogut marcar, però el marcador ja no es va moure, 2 a 0 al final. Amb el triomf, les catalanes s'han tret l'espina clavada l'any passat quan van caure a la final amb Madrid a Cadis.