El mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) es va imposar amb claredat en el Gran Premi de França, que es va disputar al circuit de Le Mans, i va aprofitar la caiguda i el tretzè lloc final de Marc Márquez (Honda) per situar-se com a nou líder del mundial de Moto GP, amb cinc punts d'avantatge sobre el pilot nascut a Cervera.

Lorenzo va dominar la cursa des del principi gràcies a una gran sortida, i durant la cursa va imprimir un ritme molt alt que va ser molt díficil de seguir per la resta de pilots. El seu company d'equip, l'italià Valentino Rossi, va acabar en segona posició, mentre que el figuerenc Maverick Viñales (Suzuki) va ser tercer i va completar el podi. Per la seva banda, Márquez va patir una caiguda en la setzena volta, però lluny d'abandonar va recuperar la moto i es va aprofitar de les retirades de l'australià Jack Miller i el britànic Bradley Smith per acabar la prova en tretzena posició.

Rins, victòria i liderat

En la categoria de Moto2, el barceloní Àlex Rins (Kalex) es va adjudicar la segona victòria de la temporada i es va situar líder amb cinc punts de marge sobre el britànic Sam Lowes, que no va passar del sisè lloc. Rins es va imposar a l'italià Simone Corsi (Speed Up) i al suís Thomas Luthi, segon i tercer respectivament. Finalment, en Moto3 el triomf va ser per al sud-africà Brad Binder (KTM), que va ampliar el seu lideratge. Binder va vèncer en els últims instants davant de l'italià Romano Fenati (KTM) i el valencià Jorge Navarro (Honda), que van ocupar les altres dues places del podi.