El bagenc Josep Garcia, amb Husqvarna, va assolir dues primeres posicions a Lalín (Pontevedra), a les proves que eren puntuables per al campionat d'Espanya. En la categoria d'enduro-1, Garcia va ser el més regular durant tot el cap de setmana i té 18 punts d'avantatge respecte al segon de la general, Ivan Cervantes (KTM). En la primera jornada va arribar a ser el líder de l'escratx però a la fi es va veure superat per Oriol Mena (Honda), Cristóbal Guerrero (amb Yamaha) i l'urgellenc Jaume Betriu (KTM), el primer en enduro-3.

El diumenge, a la zona extrem, Garcia també va cedir fins al quart lloc a l'escratx, darrere de Guerrero, Betriu i Mena. El surienc, però, pot presumir d'haver estat el vencedor en totes les proves que s'han disputat en enduro-1, i que és un líder sòlid. A partir d'ara, el seu objectiu més immediat ja és la doble prova del mundial, els dies 21 i 22 de maig, a Grècia.

En la categoria femenina, Mireia Badia va aconseguir la victòria en les dues jornades de competició a Lalín. En el primer dels dos dies de curses es va imposar amb 37'' de marge respecte a la segona, mentre que en la darrera de les jornades la diferència va pujar a més de cinc minuts. L'organització va decidir escurçar el recorregut i suspendre alguna especial perquè estaven impracticables.

Mireia Badia, pilot manresana de Motor Gas, va valorar al final del cap de setmana a Galícia que "jo estic molt satisfeta, no només per la victòria que he aconseguit, sinó pel nivell de pilotatge, sobretot des del moment que les coses es van començar a complicar per les dificultats del terreny. He acabat força cansada, potser encara més el primer dia, però novament ha valgut la pena: he sumat dos nous triomfs que em consoliden com a líder del campionat. Malgrat això, vull concentrar-me a plantejar cursa a cursa i lluitar sempre, no només per guanyar, sinó per ser cada cop més ràpida i més forta. Cal seguir treballant perquè hi ha l'objectiu no només de guanyar les proves, sinó de créixer cada dia en les capacitats de pilotatge".