La Manresa Street Night, la primera cursa nocturna que se celebrarà a la ciutat i que recorrerà el centre històric manresà, es farà el dissabte 4 de juny a les 21 hores. Els organitzadors, Jaume Arimany i Lluís Serracarbassa (Grup Cube), i el regidor d'Esports Jordi Serracanta, van presentar la prova ahir al costat dels patrocinadors, que són Grup Santasusana, Inprovor i Autotransversal Renault. La sortida serà a Crist Rei i l'arribada, a la plaça Major.

Els corredors poden triar entre dos circuits, un de 5 i un de 10 km, ambdós completament urbans i que recorreran el centre històric de Manresa. Serracanta va destacar d'aquesta cursa que és un exemple de "col·laboració pública i privada per organitzar activitats" i que té "un clar factor diferencial del pas pel centre històric, l'equip de govern ha fet una aposta clara per revitalitzar-lo". Jaume Arimany va posar èmfasi que "té un caire cultural, ja que el 2022 celebrarem els 500 anys de l'estada de sant Ignasi a la ciutat i el circuit recorre diferents punts ignasians, punts on normalment és fa difícil córrer en condicions normals. El 4 de juny, que és un dissabte, els carrers es tallaran perquè els participants es diverteixin". Arimany també va animar tothom "a sortir a córrer aquest dia i, qui no ho faci, que passi igualment pel Barri Antic a animar i a gaudir de la cursa".

Paral·lelament a la cursa, l'Associació de Veïns del Barri Antic portarà a terme una sèrie d'activitats, per als que prenguin part en la cursa i per als que no. El regidor d'Esports va desitjar que fos "l'inici d'una prova que es pugui anar consolidant amb el pas dels anys". Les inscripcions de la Street Night ja estan obertes i es poden fer a les instal·lacions dels gimnasos Duo i Cube i també via on-line a www.cube.cat/curses.