Gairebé 300 corredors van obrir les Skyrunner National Series a la Marató de Montserrat, que complia la tercera edició, amb un crecorregut que tenia un desnivell acumulat de 2.550 metres, amb 42 km per tot el massís de Montserrat, més exigent i tècnic en aquesta ocasió per la pluja. Albert Pujol va invertir 4h 01' 29'' per guanyar la cursa després de protagonitzar una sortida molt ràpida; Ernest Ausiró i Pol Rodríguez van intentar no perdre l'estela de Pujol; Ausiró va pagar l'esforç i Rodríguez finalment va contactar amb el capdavanter, i van creuar junts la meta, tot i que la victòria era per a Pujol; Ausiró va entrar tercer amb 4h 15' 15''.

En categoria femenina, el guió va ser semblant amb Zuriñe Frutos al davant; i darrere Celia Tajada i Rosa Valls s'apropaven molt a Frutos. A prop del descens final, Rosa Valls va atrapar la corredora capdavantera i semblava que es jugarien el triomf en el darrer tram, però Valls no va poder mantenir el ritme i va haver de cedir la primera plaça a Frutos, que va guanyar amb un destacat temps de 5 h 03' 19 '', i va superar de 34 segons Rosa Valls; Celia Tajada va completar el podi amb 5h 20' 26''.

Simon, a la Cursa de l'Alba

Paral·lelament a la Marató de Montserrat es va celebrar la Cursa de l'Alba amb 24 km de recorregut i 1.100 metres de desnivell positiu. És una de les proves clàssiques de muntanya a Catalunya i de les que tenen millor prestigi.

Andreu Simon, campió en l'edició de 2015, va sortir amb la intenció de revalidar el triomf i no va fallar i va ser el més ràpid a coronar Sant Jeroni; va ser l'únic corredor capaç de baixar de les dues hores, amb un temps final d'1h 58' 40''. José Manuel Granadero, el veterà corredor del Bruc i gran coneixedor de Montserrat, va intentar plantar cara a Simon i va arriscar fins a esgotar-se, però es va haver de conformar amb la tercera posició; en els quilòmetres finals va ser superat per Miki Solé, que va creuar la meta amb 2h 00' 35''; Granadero va entrar amb 2h 00' 54''. En fèmines, el domini d'Èrica Gumbau va ser total i, com Simon, va coronar Sant Jeroni en primera posició i va assolir la victòria amb un registre de 2h 43' 06''; la segona posició va ser per a Sandra Castellanes amb 2h 45' 58'' i el podi el va completar Sònia Creu amb 2h 50' 04''.

La trentena edició de la Cursa de l'Alba i la quarta de la Marató de Montserrat ja tenen data: es disputaran el diumenge 14 de maig de l'any que ve.