La gimnasta de l'Egiba Andrea Carmona va completar amb bona nota el seu debut amb la selecció estatal júnior de gimnàstica artística. Va ser en el decurs de l'enfrontament amb Romania, que va tenir lloc al pavelló de Los Cantos d'Alcorcón, prop de Madrid.

Malgrat que era la gimnasta més jove de l'equip espanyol, Carmona va dur a terme una actuació molt bona, i no va mostrar, de cara a l'exterior, els nervis d'aquest debut. D'aquesta manera, va començar l'actuació amb les paral·leles, en les quals va obtenir una nota de 12,050 punts. Va seguir amb la barra d'equilibris, en què va obtenir un 12,900, amb la qual cosa va obtenir la segona millor nota de tot el combinat espanyol.

El millor per a ella, però, va ser l'actuació en la categoria de terra. Va fer 13,450 punts, va ser la millor de tot el conjunt i la tercera en el total de les participants d'ambdós països. Finalment, en el salt va tenir una petita errada en la recepció, i va aconseguir una nota de 12,700 punts. D'aquesta manera, va finalitzar la competició amb 51,100 punts. La guanyadora individual va ser la romanesa Carmen Glavan (54,400 punts), davant de la seva companya Laura Iacob (52,950) i de l'espanyola Amelia Sánchez (51,950). Per equips, Romania es va imposar amb 159,850 punts. Espanya, per la seva banda, en va aconseguir 156,250.

Preparant els europeus

Totes dues seleccions van utilitzar aquesta competició com a preparació per als propers Campionats d'Europa, que s'han de disputar el mes que ve a Berna (Suïssa). Després d'aquest debut encertat, l'Egiba i la mateixa Andrea Carmona esperen que sigui seleccionada per a la competició europea.

L'Egiba ha mostrat la seva satisfacció per aquesta nova fita, i recorda que, des de l'any 2000 fins a l'actualitat, és el conjunt amb més esportistes als equips nacionals d'artística i de trampolí.