El Rio Natura Monbus va perdre ahir a última hora l'oportunitat d'empatar en la classificació, i sobrepassar per bàsquet average, l'ICL Manresa en caure derrotat a la pista de l'Iberostar Tenerife per 71-56. Els insulars, d'aquesta manera, encara aspiren a entrar al play-off. Els homes de Moncho Fernández, per la seva banda, hauran de sumar una victòria més que els manresans en els dos partits que els queden, a Andorra i a casa amb l'Unicaja, per evitar el 16è lloc, que suposaria el descens en el remot cas que pugin tres equips de la LEB Or.

En el partit d'ahir, el Tenerife va dominar sobretot a la segona meitat, després que la primera fos d'anotació molt curta (28-25). A la represa, els punts d'Abromaitis (17) i Richotti (14) van fer inútils les anotacions de Bendzius, Caloiaro i Vasileiadis, els únics que van passar dels deu punts per als gallecs. L'Obradoiro evitarà el penúltim lloc amb un triomf més.

El Barça manté el liderat

De la resta de la jornada va destacar la victòria del Barça Lassa contra l'Herbalife Gran Canària (85-75), que li permet continuar líder, amb una victòria d'avantatge sobre el València i el Madrid, que es van imposar en els respectius enfrontaments a Saragossa (75-78) i a casa amb el Fuenlabrada (129-81). Els blaugrana van haver de treballar molt i dependre de l'encert del duet format per Navarro (16 punts) i Abrines (15) per superar uns canaris que havien arribat a empatar a 59 a la segona part i que guanyaven al descans.

Pel que fa a València, va haver de lluitar molt a Saragossa tot i que guanyava de 17 punts (59-76) poc abans del final. Rafa Martínez va anotar 7 punts. El Madrid, per la seva banda, va fer un recital ofensiu. Vuit jugadors van anotar 10 punts o més, cal destacar els 25 de Thompkins i Sergio Rodríguez va batre el rècord d'assistències de l'ACB en un partit, amb 19. L'equip va superar el total, amb 35 i també el de valoració amb 179 punts.

De la resta de partits, l'Unicaja va assegurar el play-off en derrotar el descendit Gipuzkoa (60-86), amb un joc coral i 15 punts de Kuzminskas. Finalment, en un duel sense res en joc, el Sevilla va necessitar dues pròrrogues per vèncer el MoraBanc Andorra (88-81), amb 18 punts de Nachbar i 13 de l'esparreguerí David Navarro.