La nedadora paralímpica de Castellví de Rosanes Núria Marquès, de 17 anys, ha rebut aquesta setmana un emotiu reconeixement de part dels seus companys del Club Natació Sant Feliu després de guanyar set medalles (tres ors, dues plates i tres bronzes) en els europeus de natació adaptada de Funchal. Marquès va explicar que "ha estat un gran campionat per a mi. En la majoria de proves he superat les meves pròpies marques, i això em dóna força de cara als Jocs Paralímpics de Rio", que s'han de fer al setembre.

Marquès va afrontar els seus segons europeus, després dels d'Eindhoven, el 2014, en què va aconseguir quatre medalles. "Ara tinc més experiència i he madurat respecte de fa dos anys. Enidhoven va representar descobrir una competició d'alt nivell i tot el que això comporta. A Funchal, l'exigència ha estat màxima, i hi he tingut un gran desgast físic i mental".

La gran prioritat

L'esportista del Baix Nord també va admetre que, a partir d'ara, els Jocs de Rio en són la prioritat: "l'objectiu de la temporada era assolir les mínimes per ser als Jocs, i això ja està fet. A partir d'aquí, espero arribar al millor nivell possible, conscient que hi ha nedadores molt potents, però sabent que ho faré el millor possible. No m'he d'obsessionar amb les medalles. No seria cap fracàs no guanyar-ne cap".

Marquès estrena club aquesta temporada. Després de passar setze anys vinculada al CN Martorell, l'estiu passat es va incorporar al CN Sant Feliu. El seu entrenador, Juan Carlos Quevedo, opina que "l'europeu ha servit com a aprenentatge de cara a la preparació dels Jocs. Els resultats han estat els esperats vista la preparació".