La dissetena edició de la Berga-Rasos-Berga, la marxa i cursa de muntanya que és una cita del tot clàssica a la comarca, se celebra aquest proper diumenge. Hi ha la variant de la caminada, que és en realitat l'origen de la BRB, i hi ha la cursa que s'hi va afegir després i que posa a prova la resistència i les condicions físiques de tots els seus participants. Són 26 km, tant en un cas com en l'altre, i un desnivell que és de 1.800 metres positius.

A més, enguany s'hi afegeix una nova prova que continuarà en les properes convocatòries si és que té una bona resposta. Es tracta de la Berga-Queralt-Berga (BQB), amb uns registres que pràcticament es troben a la meitat de les xifres de la Rasos-Berga. Així, en el cas de la pujada i la baixada a Queralt hi ha 12 quilòmetres i el desnivell és de 800 metres. Aquesta incorporació al programa de curses s'ha fet en la commemoració del centenari de Coronació de la Verge de Queralt, i el Club Esquí Berguedà ha volgut també fer-se'n ressò. També s'ha de recordar que fa uns quants dies ja es va fer la prova infantil de la Mini Berga-Rasos-Berga (BRB) i que va tenir una bona participació dels nois i les noies més joves.

La sortida de la cursa de la BRB gran serà aquest diumenge, a les 8 del matí, al Passeig de la Indústria de Berga. Cinc minuts després és el torn per als participants que han escollit la marxa-caminada. Quan a la Berga-Queralt-Berga, es farà la sortida des del mateix indret a les 9 del matí. Els més ràpids que completin els exigents 26 km de la BRB tenen una mitjana de temps de prop de dues hores i mitja.

Per obtenir més informació i inscriure's a la BRB cal entrar al web www.clubesquibergueda.cat. En el cas del traçat llarg, els preus són de 25 euros per als federats i de 32 per als que no ho siguin. Per a aquells que escullin la BQB els preus són de 20 i 26 euros.

La BRB té un esperit lúdic i és la participació el que té premi, tot i que també hi ha una llista amb les arribades de tots els que la fan en cada edició. En la del 2015, va ser Josep Rovira (Club Alpí Gironella) qui la va fer amb menys temps (2h 31'53''). A la marxa, primer va ser Miquel Cabrera (3h 57'55'').