L'alemany André Greipel (Lotto Soudal) va tornar a mostrar-se intractable a l'esprint i va aconseguir el doblet en la present edició del Giro a l'adjudicar-se la setena etapa disputada entre Sulmona i Foligno amb un recorregut de 211 quilòmetres , en la qual l'holandès Tom Dumoulin (Giant) va mantenir la 'maglia' rosa de líder.

Impressionant el poder del "Goril·la de Rostock", de 33 anys, qui va quedar endarrerit en la recta de meta i va ser capaç de remuntar amb una força descomunal per signar el doblet i la tercera victòria consecutiva del Lotto. Va desbancar amb claredat als italians Giacomo Nozzolo (Trek) i Sacha Modolo (Lampre).

Els favorits van entrar junts al gran grup i la general no va patir canvis, amb Tom Dumoulin al capdavant amb 26 segons d'avantatge sobre el danès Jakob Fuglsang (Astana) i 28 sobre el rus Ilnur Zakarin (Katusha).

Entre els grans favorits, Alejandro Valverde es va mantenir setè a 41 segons de Dumoulin, però la jornada va deparar una sorpresa desagradable, ja que el seu company Javi Moreno es va retirar amb una clavícula fracturada. Un efectiu menys per al murcià a la muntanya.

Etapa ràpida, de ressaca després del primer final en alt en la qual els velocistes havien de sortir de nou a la palestra. Un port de segona per començar i després tranquil·litat fins al Valico della Somma, una pujada de quarta insignificant. Per aquest motiu el pilot va rodar a tota màquina fins a Foligno.

Pel petit port encara es mantenia la fuga del dia, protagonitzada per Domont (Ag2r), Ciccone (Bardiani), Denifl (IAM), Ilya Koshevoy (Lampre-Merida), Daniel Martínez (Wilier), el colombià benjamí del Giro amb 20 anys i Kung (BMC). Amb tot just 1.30 minuts de renda a 40 de meta el projecte estava condemnat.

Küng era el millor classificat a la general, a 12 minuts de Dumoulin, però de totes les formes els equips dels velocistes no estaven disposats a regalar una etapa, que al Giro, com en totes les grans, estan molt cares.

Va ser el suís Kung el més valent. El ciclista del BMC va apostar fort per la victòria i va atacar per quedar-se al capdavant de la cursa a 25 de meta, mentre que els companys d'escapada van ser absorbits per un pilot en el qual el Bardiani va assumir la responsabilitat de la caça.

Resistència i rebel·lia del jove de 23 anys, que finalment de poc va servir, doncs va acabar devorat per la marabunta a 8 quilòmetres de Foligno, ciutat on es va imprimir a 1472 la primera obra literària en italià, "La divina comèdia", de Dante.

Fins a la meta restava una nova "minietapa" per resoldre a l'esprint, com marcava el guió. IAM i Lotto Soudal, pensant en el doblet de Greipel, van prendre el comandament de les operacions mentre Kittel, que abans va patir a la petita pujada de quarta, quedava descartat per una inoportuna punxada.

A la recta de meta els homes del Orica van desplaçar a Greipel, però "Popeye" va treure forces per canviar la trajectòria i arrencar pel centre devorant les il·lusions de tots els seus rivals. Triomf sense pal·liatius per a l'alemany.

Demà es disputa la vuitena etapa entre Foligno i Arezzo, de 186 quilòmetres. Dos ports de segona, el Scheggia (km 120) i l'Alpe di Poti (km 167). El recorregut inclou trams de terra, el temut "sterrato".

.- Classificació de l'etapa:

1. André Greipel (ALE) Lotto Soudal 5h: 01: 08

.2. Giacomo Nizzolo (ITA) Trek m.t

3. Sacha Modolo (ITA) Lampre m.t

4. Caleb Ewan (AUS) Orica-GreenEdge m.t

5. Enrico Battaglin (ITA) LottoNl-Jumbo m.t

.6. Matteo Trentin (ITA) Etixx - Quick-Step m.t

.7. Alexander Porsev (RUS) Katusha m.t

.8. Aleksei Tsatevich (RUS) Katusha m.t

.9. Nicola Ruffoni (ITA) Bardiani m.t

10. Elia Viviani (ITA) Sky m.t

.- Classificació general:

1. Tom Dumoulin (HOL) Giant-Alpecin 24h: 22: 15

.2. Jakob Fuglsang (DIN) Astana a 26

3. Ilnur Zakarin (RUS) Katusha a 28

4. Bob Jungels (LUX) Etixx - Quick-Step a 35

5. Steven Kruijswijk (HOL) LottoNl-Jumbo a 38

.6. Alejandro Valverde (ESP) Movistar a 41

.7. Diego Ulissi (ITA) Lampre m.t

.8. Vincenzo Nibali (ITA) Astana a 47

.9. Kanstantsin Siutsou (BLR) Dimensió a 49

10. Rigoberto Urán (COL / Colòmbia) a 51

...

11. Esteban Chaves (COL) Orica a 53

12. Rafal Majka (POL / Tinkoff) a 56

15. Mikel Landa (CAT / Sky) a 1.08

17. Andrey Amador (CRC / Movistar) a 1.20.