El líder del Mundial de Fórmula 1, Nico Rosberg, va marcar ahir el millor temps (1.23.922) en la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, cinquena cita del campionat, que es disputa a Montmeló. L'alemany va ser dues dècimes més ràpid que el Ferrari de Kimi Raikkonen, que va evitar el doblet de Mercedes en passar davant del triple campió del món, el britànic Lewis Hamilton. Sebastian Vettel, també amn Ferrari, va finalitzar quart.

La nota positiva per als espanyols en el primer dia va ser la bona actuació dels seus dos representants. El madrileny Carlos Sainz, amb Toro Rosso, va ser cinquè davant, fins i tot, dels Red Bull de Daniel Ricciardo (sisè) i del seu excompany d'equip Max Verstappen, que va quedar vuitè. Enmig de tots dos es va situar el sorprenent McLaren de Fernando Alonso, amb un temps d'1.25.342 en trenta voltes.

Bones sensacions

Després de la jornada d'ahir, Alonso va assegurar que les sensacions havien estat "bones", malgrat que també va afegir que cal millorar respecte dels entrenaments oficials d'avui. L'asturià va mostrar l'esperança "que tot estigui encaminat cap a la Q3, però tot està una mica com a Rússia. Sembla que ens trobem entre els deu primers, però llavors, amb la cronometrada, els altres intenten treure més partit del motor i nosaltres quedem enrere".