El Barça no podrà defensar el títol a la final de la Lliga Europea d'hoquei sobre patins després de caure ahir a Lisboa en la primera semifinal contra l'equip amfitrió, el Benfica, a la tanda de penals, per un ajustat 3-2.

El partit va estar sempre molt igualat, amb dos equips que es coneixen molt bé, amb tres jugadors espanyols militant en el quadre local que van ser internacionals amb Espanya que van saber tallar, almenys en el primer temps, els contraatacs del Barça Lassa, que és la seva millor arma.

Amb només un parell d'ocasions sense èxit en el primer temps, el partit va arribar a la segona part, en la qual es va marcar només en jugades a pilota aturada, primer amb una falta directa de Pablo Álvarez i quan faltaven tres minuts per a la conclusió, amb una pena màxima que va llançar el català Marc Tora per als lisboetes.

En el temps afegit no hi va haver gol d'or i fins i tot va semblar que el Benfica, renunciant els últims minuts a fer jugades, es conformava amb jugar-s'ho tot a una carta en la tanda de penals. En el moment decisiu el tècnic local va canviar el porter i va fer entrar Pedro Henriques, de gairebé dos metres, que va parar 4 dels 5 tirs dels blaugrana. Aquest any el Benfica jugarà la final contra l'Oliveirense portuguès.