El britànic Lewis Hamilton, amb Mercedes i triple campió de F-1, va aconseguir ahir marcar la pole al GP d'Espanya que es disputarà al Circuit de Barcelona-Catalunya, a les 14 hores d'avui. Hamilton va fer un pas endavant per discutir de forma convincent l'hegemonia que està demostrant aquesta temporada el seu company a Mercedes, Nico Rosberg, vencedor fins ara de les quatre primeres proves que hi ha hagut al campionat.

Hamilton va deixar enrere una jornada de la sessió lliure, divendres, força discreta, i va aconseguir ahir la pole, que és la tercera de la temporada, i la 52a de tota la seva carrera. Ara tindrà el repte, avui, de mantenir la tradició a Catalunya, que indica que el més ràpid en els entrenaments s'endú també més tard la cursa. Ahir va ser més ràpid en 280 milèsimes respecte a Rosberg, líder del mundial amb 53 punts d'avantatge.

Si Mercedes s'imposa, tindrà la seva onzena victòria seguida, amb la qual igualaria la ratxa que té la casa McLaren, aconseguida el ja llunyà 1988. Quan feia tota la impressió que els Ferrari havien fet un pas endavant, ahir no van ser capaços d'anar més enllà d'unes discretes cinquena i sisenes places, amb Raikkonen i Vettel. Encara al davant van tenir els dos Red Bull, els de Ricciardo i Verstappen. Cal destacar el paper de l'holandès, de només 18 anys, que en la primera prova ha fet callar les veus que el valoraven com a inferior al pilot rus Kvyat, el qual ha substituït als Red Bull. Pel que fa als espanyols, en la vuitena posició sortirà avui Carlos Sainz, i en la desena plaça ho farà el doble campió Fernando Alonso.