El Berga es va proclamar ahir campió matemàtic del grup 7 de Tercera Catalana en sumar els tres punts en el seu partit contra el Cardona, i la propera temporada jugarà a Segona Catalana. No obstant això, el triomf no va ser fàcil i van haver d'esperar a la recta final del matx per fer el gol que valia una lliga: Nabil al minut 71. El cronòmetre anava transcorrent amb molt nerviosisme dels visitants, i això es va fer visible en el seu joc, no tan acurat com jornades anteriors. Els locals, d'altra banda, van plantar cara i van jugar molt bé, però tampoc van estar encertats.

Amb aquesta victòria, el Berga culmina una lliga molt emocionant i igualada, sobretot a la part alta de la classificació i quan falten dues jornades per al final. Amb el pas dels mesos, equips com el Santpedor o el Puig-reig s'han anat despenjant d'aquesta lluita i finalment només quedaven el Berga i el Matadepera i, seguint de més lluny, el Can Trias. La constància de joc i resultats de l'equip ha atorgat el premi a la regularitat, mentre que el seu rival directe, el Matadepera, ha anat cedint punts importants al llarg d'aquest temps, sobretot en el partit clau que els enfrontava a tots dos, que es va endur l'equip berguedà.

Després del partit, els seguidors van envair el camp per celebrar l'ascens i van mantejar l'entrenador, Joan Prat, home clau en aquesta fita, i l'equip va fer la volta d'honor a la Coromina. Tot seguit, els carrers de Berga es van convertir en una rua improvisada en què els jugadors i seguidors van oferir a la seva ciutat aquest ascens preuat, que feia molt anys que no aconseguien. Berga torna a posar el futbol on li corresponia.