No va poder ser. En el partit més decisiu de la temporada, el Manresa no va poder superar el líder Vilassar, i va sumar el quart enfrontament consecutiu sense poder vèncer a casa (una derrota davant el Girona i empats amb La Jonquera, Sants i el d'ahir amb els costaners a zero gols). Després d'aquesta jornada, els manresans baixen fins a la cinquena posició i, encara que mantenen la distància de tres punts amb el Vilassar, quan falten dos partits per al final de la competició, ara es troben en mans dels seus rivals: Vilassar, Sants, Horta i La Jonquera.

El d'ahir va ser un enfrontament que, com diu el tòpic, va tenir tots els ingredients, menys els gols: moments de bon joc, emoció, nervis, jugades polèmiques. D'entrada, els dos equips van proposar un futbol ofensiu. Al minut 6, un córner llançat per l'experimentat Albert Manga el va rematar amb el cap Lluís Tejero i la pilota va anar a fora per poc. Tres minuts després, en la primera acció discutida, Marcos López va anular un gol al Vilassar per una suposada falta de Masip al porter Pau Núñez després d'una centrada per la banda esquerra. El ritme de joc era alt i les jugades d'atac sovintejaven a les dues àrees. Al minut 51, una bona combinació col·lectiva manresana va acabar amb un llançament ras de Kevin que va sortir una mica desviat. En uns minuts d'inspiració local, al 17, es va reclamar un penal a Noah, quan el davant local corria per arribar a una pilotada llarga. A l'equador del primer temps va tornar l'equilibri i les oportunitats ja no van ser tan clares; això fins que al minut 32 Albert Manga va xutar una falta directa al travesser. El golejador del Vilassar Masip va haver de ser substituït per lesió al minut 43. Abans del descans, Cebri i Soufian no van arribar a una centrada perillosa d'Arnau per l'esquerra (min 45). I en el descompte, una falta lateral executada per Miki Poveda la va rematar Noah amb el cap, i va sortir desviada per molt poc.

Onze contra deu a la represa

La segona part va començar com havia acabat la primera, amb domini altern. Al minut 53, Cebri va rematar forçat una centrada d'Arnau; al minut 61, el Manresa va reclamar penal per unes mans d'un defensor visitant aturant el llançament d'una falta fora de l'àrea de Sergi Soler. El joc cada cop era més travat tenint en compte la importància dels tres punts en joc per a les dues formacions. Després d'una altra possible pena màxima, ara sobre el costaner Cebri, en la jugada següent era expulsat el jugador del seu equip Sergio Jiménez per una falta lateral a Hassen; era la segona targeta groga i deixava el seu equip amb deu homes. A partir d'aquí, els de Dani Andreu van accentuar la pressió davant un líder que només tenia fixació en les pèrdues de temps i es conformava, ara sí, amb l'empat.

Al minut 68, Gerard Bordas, que feia poc que havia entrat de refresc, va fer una gran jugada per la banda esquerra, amb una ruleta inclosa, assistint Noah, que es trobava en el punt de penal; el davanter blanc-i-vermell, però, en lloc d'engaltar la pilota tal com li venia, la va voler controlar primer i la va perdre. El Manresa insistia per fer l'1 a 0. En el minut 75, Noah va rematar una centrada de Solernou per la dreta, però de nou el cop de cap va anar a fora arran del pal. Dos minuts després, en una acció quasi calcada però a la dreta, i en aquest cas amb Riki i Hassen de protagonistes, va acabar amb una rematada de cap aturada per Javi. Solernou al minut 87 va disposar de la darrera ocasió, però ahir no era el dia del Manresa en atac i va xutar als núvols.