L'Sporting de Gijón i el Betis seran dues entitats agermanades per sempre després dels dos últims anys, a l'estil del que succeeix amb el Barça i el Tenerife. Fa onze mesos, els asturians havien de vèncer al camp dels sevillans i esperar que el Girona no guanyés el Lugo per ascendir. L'equip andalús, que ja havia pujat, va presentar poca oposició i va permetre la victòria de l'Sporting per 0-3. A més, el Girona va empatar a l'últim minut i això va suposar l'ascens del conjunt d'Abelardo. Ahir, l'Sporting havia de vèncer el Vila-real i esperar que el Betis no perdés amb el Getafe i els andalusos no van fallar.

L'Sporting va superar el Vila-real, entrenat per un exjugador seu, Marcelino García, per 2-0 i va salvar-se per la derrota del Getafe a Sevilla (2-1). El tercer en discòrdia, el Rayo Vallecano, va fer els deures (3-1) en derrotar el Llevant, però els madrilenys acompanyaran el seu veí a Segona perquè necessitaven que el Vila-real puntués al Molinón.

A Gijón, Jony i Sergio Álvarez van marcar, un a cada part, i van quedar pendents de Sevilla. Allà, el Getafe no podia avançar-se. A sobre, a l'inici de la represa, Pezzella de cap i Rubén Castro de penal van anotar el 2-0 mínimament atenuat per Medrán. No servia de res, com tampoc els tres gols del Rayo, obra de Pablo Hernández, Jozabed i Miku. Eren els últims a Primera, com també ho era del Llevant el de Verza, de penal.