Calia esperar a ahir, en què acabaven lligues com l'anglesa, la italiana o la portuguesa, per donar-li oficialitat, però ja era segur des de dissabte. El blaugrana Luis Suárez ha guanyat la segona Bota d'Or de la seva carrera. Els 40 gols anotats a la lliga BBVA, que es converteixen en 80 punts pel criteri utilitzat a l'hora de donar valor als gols segons en quina competició s'hagin marcat, han conduït l'uruguaià a un títol que ja va endur-se fa dues temporades, defensant la camiseta del Liverpool, tot i que llavors el va haver de compartir amb Cristiano Ronaldo. És el tercer jugador de la història que se l'emporta com a component de la primera plantilla del Barça, després de Ronaldo (1996-97) i dels tres de Leo Messi (2010, 2012 i 2013).

Suárez, que ha marcat 59 gols en totes les competicions i al qual encara li falta la final de Copa de diumenge contra el Sevilla, també acumula, també ha repartit 19 assistències als seus companys en la lliga, la majoria de les quals a Leo Messi i Neymar, que també se situen entre els catorze primers en la classificació de la Bota d'Or.

Finalment, el vigent guanyador de la Bota d'Or, Cristiano Ronaldo, no ha pogut ni ser segon. Dissabte a la nit, el seu excompany Gonzalo Higuaín li va anotar tres gols gairebé seguits al modest Frosinone que, a més de servir perquè el Nàpols es classifiqués de manera directa per a la propera Lliga de Campions, va permetre-li superar el portuguès del Reial Madrid, que a la tarda havia fet dos gols, el segon amb ajut d'un defensa, al Deportivo.

Els únics canvis que va haver-hi ahir a la tarda en els primers llocs van ser un gol de Jonas, del Benfica, dels quatre que el seu equip va marcar al Nacional (4-1) i que li van permetre obtenir la lliga. També va marcar l'algerià Slimani en el triomf estèril del seu equip al camp del Braga per 0-4. El jugador africà avança Messi i queda setè.