Oriol Cardona té 21 anys i és de Banyoles, del Pla de l'Estany. Ha vingut per primera vegada a córrer a Berga i encara que la seva especialitat sigui l'esquí de muntanya, modalitat en la qual competeix amb l'Ski Club Camprodon, ha batut el rècord històric de la cursa, amb una marca de 2 hores 23 minuts i 3 segons.

Què li ha semblat el recorregut d'aquesta 18a edició de la Berga-Rasos-Berga?

És el primer cop que faig una cursa per aquí a Berga i he gaudit molt. El recorregut m'ha encantat i els Rasos m'ha semblat un lloc impressionant. Era la primera cursa de la temporada i he tingut bones sensacions en un itinerari molt ben marcat i amb molts avituallaments.

Hi ha hagut algun tram que li hagi agradat especialment?

Jo gaudeixo molt sobretot a les baixades i aquestes eren molt bones per córrer. També hi havia alguns llocs una mica tècnics, amb les pedres molles i un corriol molt planer enmig del bosc on m'ho he passat molt bé.

És de Banyoles, forma part de l'Ski Club Camprodon i la seva especialitat és l'esquí de muntanya. Com és que ha participat en aquesta cursa?

Sóc més aviat esquiador que no pas atleta però durant l'estiu i quan fa bon temps faig alguna cursa per mantenir la forma per a l'hivern i competir en bones condicions.

Llavors durant els mesos càlids es dedica a córrer. Com s'entrena?

Normalment m'entreno pel Pirineu gironí i la Costa Brava, més que res per proximitat, però sortir una mica del pati de casa també està bé de tant en tant.