Falten dues jornades per tancar la competició de Primera Catalana i el Manresa, després d'empatar amb el líder Vilassar al Congost, necessita una carambola per aconseguir la plaça d'ascens directe a Tercera Divisió o, com a mínim, la que dóna dret a la promoció amb el segon classificat de l'altre grup. El principal problema no és que la distància que separa els manresans del primer classificat sigui gran, sinó que entre el líder Vilassar (56) i el Manresa (53) hi ha fins a tres equips amb un punt més que els que té el conjunt blanc-i-vermell (54). Per tant, el Manresa haurà de sumar tots els punts possibles i esperar l'ensopegada de diversos equips per fer possible l'objectiu.

El de diumenge va ser el tercer empat consecutiu del Manresa al Congost, i el quart partit seguit sense guanyar després de perdre també amb el Girona 1 a 2. Això sí, en els tres marcadors igualats, els rivals han estat equips que també lluiten per l'ascens, com La Jonquera (0-0), el Sants (3-3) i l'esmentat Vilassar (0-0). No cal dir que els números de l'equip que entrena Dani Andreu al Congost no s'adiuen gaire amb un equip que aspira a pujar de categoria, fins al punt que ha sumat 27 punts com a visitant per 26 com a local, una tendència que s'ha anat repetint en les darreres temporades, amb Dani Andreu a la banqueta. Els seus equips s'han mostrat gairebé sempre més efectius lluny del Congost. Així, aquest curs, dels 48 punts possibles al Congost, el Manresa n'ha deixat escapar fins a 22, havent cedit quatre derrotes i cinc empats.

Com també ha fet el tècnic del Manresa en més d'una ocasió, el director tècnic del club, Enric Moreno, considera que el camp és un factor clau perquè això estigui passant. Segons Moreno "la instal·lació del Congost és massa gran i molt freda. En altres llocs, els aficionats són més a prop i els jugadors senten més el seu suport. No crec que sigui problema del sistema de joc perquè l'equip juga pràcticament igual a casa i a fora, encara que és cert que la plantilla majoritàriament és jove i se sent amb més responsabilitat al Nou Estadi".

Dues jornades d'infart

En una competició que està destacant per sobre de tot per la seva igualtat, s'esperen dues últimes tandes de partits emocionants, que acabaran de determinar el veredicte final, tant a la part alta de la classificació com a la baixa, on també hi ha força equips implicats en la lluita per eludir el descens.

En el cas del Manresa, ha de jugar dissabte a Vic (20 h) i el diumenge de la setmana següent al Congost amb el Mollet (12 h); cap dels dos contrincants manresans es juga res més que el fet de poder endreçar la seva classificació a la part mitjana de la taula. Enric Moreno ha comentat que "entenem la dificultat que hi ha, però mantenim la il·lusió i lluitarem per aconseguir l'ascens, encara que en les darreres jornades no hagin acabat de sortir els resultats. Està clar que no tenim més remei que sumar els sis punts i esperar que els altres resultats ens acompanyin en una lliga en la qual s'han donat molts marcadors inesperats".

Aquest proper cap de setmana, qui ho té millor és el capdavanter Vilassar, que rep el cuer ja descendit Molletense; el Sants, La Jonquera i l'Horta tenen desplaçaments que no semblen senzills als camps del Farners, el Mollet i l'Escala, respectivament. En la darrera jornada, a banda del Manresa-Mollet, destaca per sobre dels altres l'enfrontament directe entre el Sants i el Vilassar; l'Horta tindrà la visita d'un Mataró que possiblement s'estarà jugant la permanència, i La Jonquera disputarà el derbi empordanès, a casa, amb l'Escala, un equip que potser ja estarà descendit matemàticament en aquell moment.

Això en el grup 1 de Primera Catalana, però és que en el 2 tampoc no hi ha res decidit, i encara amb alguna esperança per a l'Igualada de col·locar-se en una de les dues primeres posicions, sobretot després de superar diumenge el líder Castelldefels (3-2). També en aquest cas hi ha fins a cinc equips amb possibilitats, tot i que el Castelldefels i el Santboià, amb 64 punts cadascun, són els que ho tenen millor; al seu darrere hi ha el Vilanova amb 61 i l'Igualada i el Balaguer amb 60. Els igualadins, entrenats per Edu Berrocal, han de visitar diumenge el Vila-seca i tancaran la lliga rebent el Santboià, en un partit que pot ser clau per al desenllaç final.