La baixa del valencianista Paco Alcácer, màxim golejador de la selecció espanyola en la fase de classificació, va ser, probablement, el més destacat de la llista de 25 jugadors que va fer pública ahir el seleccionador estatal, Vicente del Bosque, de cara a l'Eurocopa que es disputarà el mes que ve a França. Aquesta, però, no és l'única absència notable. Els davanters Diego Costa i Fernando Torres i els centrecampistes Juan Mata i Santi Cazorla tampoc no són en una llista en què entra, com a gran novetat, el madridista Lucas Vázquez, i de la qual caldrà descartar dos homes.

A més de la primera llista, amb quatre jugadors del Barça (Piqué, Bartra, Jordi Alba i Iniesta), n'hi ha una segona, de 23 jugadors, joves valors, que seran els que començaran els entrenaments fins que no s'hi incorporin els jugadors amb compromisos amb els seus equips en les últimes setmanes de la temporada de clubs. Aquesta segona llista està formada per Sergio Asenjo i Denis Suárez (Vila-real), Bellerín (Arsenal), Jony Castro (Celta), Pau López (Espanyol), Diego Llorente (Rayo Vallecano), Meré (Sporting), Asensio (Espanyol), Williams (Athletic), Pablo Fornals (Màlaga) i Oyarzabal (Reial Societat).

Sense lesionats

Del Bosque va justificar absències com la de Diego Costa per evitar "incerteses físiques", ja que el davanter del Chelsea està lesionat. Dos futbolistes, Silva i Lucas Vázquez, es troben en la mateixa situació, però "confiem que es puguin recuperar".

Altres baixes, com la dels davanters, els mitjos o també homes que havien comptat, com Mario Gaspar, Sergi Roberto o Nacho, no tenen una explicació clara. "Si els portem a ells, es pregunta per d'altres". Segons ell, li fan especial mal les absències de "Mata i Mario", però "la competència és la que és i amb molt dolor hem de treure algun nom de la llista. El sentiment és d'afecte, però hem de prendre decisions que de vegades són doloroses. Davant del dubte, anem a allò més pràctic".

Data de caducitat

Del Bosque es va reafirmar ahir en la idea de deixar la selecció després de l'Eurocopa. Va dir que "les forces les tinc fins llavors, de moment. No ha canviat res en absolut". En els últims mesos s'han anat dient noms de possibles substituts, com ara Joaquín Caparrós, Paco Jémez o Ernesto Valverde, abans que aquest renovés per l'Athletic, però la federació encara no l'ha donat a conèixer.