El català Kilian Jornet, guanyador en set ocasions de la Zegama-Aizkorri, ha confirmat la seva presència en aquesta cursa de muntanya, considerada una de les més importants del món i que es disputarà el 22 de maig per la localitat guipuscoana.

La Zegama Aizkorri és una carrera llegendària per als corredors d'elit, però també per als centenars de corredors populars que cada any intenten accedir a un dels quatre-cents cobejats dorsals.

"Zegama és una cursa especial. Crec que les meves vuit participacions són un bon testimoni d'això. L'ambient, el nivell, tot el fa especial. A més, en ser una cursa a principi de temporada, em deixarà temps després d'entrenar molt en muntanya, que és el que tinc previst aquest any ", explica Kilian Jornet.

El corredor català té una estima especial a la Zegama-Aizkorri, prova que ha guanyat en set ocasions (2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014) i en la qual l'any passat no va poder disputar els primers llocs per unes molèsties estomacals.

"Porto un hivern molt bo amb sensacions immillorables. He estat esquiant molt, aprofitant fins a l'últim moment les bones condicions. De fet, segueixo esquiant aquests dies, tot i que fa també una setmana que vaig començar a córrer. Sempre arribo curt de quilòmetres a Zegama, però amb moltes ganes ", confessa.

A més de Kilian, a la línia de sortida estarà Luis Alberto Hernando, que suma ja diversos podis en la prova; el jove corredor suís Remi Bonnet, una de les promeses europees en les curses per muntanya, i Tadei Pivk, guanyador en 2015.

Els atletes s'enfrontaran a 42 quilòmetres, 5.400 metres de desnivell positiu acumulat i la mítica ascensió al Aizkorri, que moltes vegades ha tingut com a protagonistes al fang i la pluja.