La policia no permetrà que els assistents a la final de la Copa del Rei que disputaran diumenge el Barça i el Sevilla a l'estadi Vicente Calderón de Madrid introdueixin al camp banderes estelades, ja que no estan permeses per la Llei de l'Esport, han explicat fonts de la Delegació del govern.

Aquest assumpte s'ha tractat avui en la reunió per ultimar el dispositiu de seguretat per a la final de la Copa del Rei que s'ha celebrat a la Delegació del Govern presidida per la delegada Concepción Dancausa, entre Policia Nacional i Municipal, Samur, Casa Reial, Presidència del govern, Reial Federació Espanyola de Futbol i FC Barcelona.

A la reunió s'ha recordat que a la final de l'any passat van poder veure's al camp aquest tipus de banderes, cosa que no està permesa per la Llei de l'Esport, i s'ha determinat que en aquest cas no es permetrà, com ja es va fer fa dos anys en el partit que es va disputar a València, segons les fonts.

Dancausa ha dit als assistents a la reunió que "l'esport en general i el futbol en particular no han de convertir-se en escenaris de confrontació política".

Tampoc es permetrà l'entrada al Vicente Calderón de cap altre símbol xenòfob o prohibit per la legislació actual.

El partit estarà vigilat per prop de 2.500 persones, entre policies, vigilants de seguretat i membres del Samur i Creu Roja, i es desplegaran dos anells de seguretat abans d'entrar al camp, en els quals es registrarà els assistents.