L'atleta navassenc Rafa Carmona es va proclamar guanyador de la 29a edició de la Marxa Romànica de Resistència de Navàs, una prova de 83,5 quilòmetres de recorregut i 5.300 metres de desnivell que forma part del calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC. En la categoria femenina, el triomf va ser per a la sallentina Helena Bertran. A més, tres competidors van completar el cap de setmana amb la marxa i també la prova de BTT de 112 quilòmetres, no competitiva, que es podia fer a continuació. El guanyador d'aquesta Ultra Romànica va ser el cabrianès Lluís Ruiz Oller, amb un temps acumulat de 18 hores i 56 minuts.

Seguint la ruta

La prova a peu, organitzada pel Centre Excursionista de Navàs, seguia el sender GR-176, conegut com la Ruta del Romànic, que passa per nou municipis de les comarques del Bages i del Berguedà. Carmona va guanyar amb un temps de 8.07.12, amb una mitjana de 10,29 quilòmetres per hora. El segon lloc va ser per al també navassenc Xavi Vila, amb 9.10.56, i tercer va ser Lluís Ruiz, amb 9.11.00.

En noies, la guanyadora, Helena Beltran, va fer un temps de 12.01.53 i va quedar davant de dues sallentines més, Laura Prat (14.28.43) i Laura Martínez (14.29.11). En total, 192 corredors van prendre la sortida i 149 van finalitzar la prova.

Per als més valents

Per si no n'hi havia prou, l'endemà hi havia la versió en BTT, en aquest cas no competitiva, amb el suport del Club Ciclista Alt Llobregat Pla i Baixada. El recorregut era de 110 quilòmetres, amb 3.200 metres de desnivell positiu. La sortida va tenir una bona participació, però només tres persones van repetir del dia anterior, entre ells Lluís Ruiz, que va ser qui va completar les dues jornades en menys temps.