Gerard Gómez, un esparreguerí de 13 anys que estudia primer d´ESO a l´institut el Castell de la localitat, és un dels jugadors joves catalans més prometedors, tal com demostra el fet que ha jugat tots els minuts de la temporada amb un equip format per nois un any més grans que ell, i ho ha fet a molt bon nivell. Això ha atret els interessos del Barça i l´Espanyol, i finalment ha estat el club espanyolista qui l´ha incorporat de cara a la temporada que ve.

Quan vas començar a jugar a futbol?

Vaig iniciar-me en el futbol quan tenia sis anys, ja que els meus professors em van aconsellar que practiqués un esport d´equip, i el que m´agradava més era el futbol. Llavors vaig anar a jugar a l´Esparreguera, on vaig ser quatre temporades.

Llavors vas anar al CE Manresa. Com va anar el fitxatge?

Jo volia anar a Martorell, però un pare d´un company d´equip a Esparreguera em va dir que tenia condicions per jugar al CE Manresa. Em va aconsellar que hi anés a provar, i després d´un entrenament ja em van agafar per jugar a l´aleví A.

Com va aquesta temporada?

La primera volta de la competició no va sortir tal com ens esperàvem, i de cara a la segona volta ens vam proposar millorar i obtenir més punts. De moment ho estem aconseguint, i en els dos partits que resten per acabar la temporada intentarem guanyar per tal de poder acabar en quarta posició.

L´any que ve jugaràs a l´Espanyol. Com va sorgir aquesta possibilitat?

Doncs tant el Barça com l´Espanyol van trucar al coordinador del Manresa i li van dir que em volien fitxar, i quan ell ens ho va comunicar vam haver de prendre una decisió juntament amb els meus pares.

I com és que us vau decantar per l´equip espanyolista?

Bàsicament perquè les condicions eren millors, ja que m´oferien tres anys de contracte i em pagaven l´escola, mentre que els blaugrana em van dir que hauria d´anar renovant cada any. Aquesta situació va fer que, tot i que jo era un seguidor culé, em decantés per acceptar l´oferta de l´Espanyol i canviar-me de bàndol, ja que ara sóc simpatitzant dels blanc-i-blaus.

Com afrontes la teva etapa amb els espanyolistes?

Vaig allà amb un únic objectiu, seguir millorant en cada entrenament i intentar fer-me un lloc a l´equip des del juny, quan començarem a preparar-nos per disputar diferents tornejos.

Quin ha estat el teu millor moment en un terreny de joc?

Crec que aquest any és el millor de la meva carrera, ja que tant en l´àmbit personal com en el d´equip estem rendint a un bon nivell.

I el pitjor?

Un dels pitjors moments va ser l´any passat, quan era a l´aleví A del CE Manresa, ja que no estava jugant bé. Llavors actuava de migcampista, però a mitja temporada el nostre lateral esquerre va marxar i vaig haver d´ocupar aquesta posició. Des d´aquell moment em vaig sentir més còmode i vaig fer millors partits.

Quina és la teva millor virtut sobre el camp? I alguna cosa que hagis de millorar?

Crec que sóc un jugador amb molta velocitat i que regateja bastant bé. A més, sóc polivalent, ja que a part de jugar en la meva posició, la de lateral esquerre, també ho puc fer de central o migcampista. Quant als aspectes que he de millorar, m´he de centrar en millorar la potència, tant en el xut com en les passades.

Tens algun referent?

M´agrada molt el Neymar i la seva habilitat per regatejar, i de la meva posició em fixo molt en Marcelo, del Reial Madrid.