Amb l'esperit del vell Memorial Pujolràs i amb l'incentiu de col·laborar en una gran obra solidària. Així es presenten les 12 hores de bàsquet que el col·lectiu barceloní Cistella Solidària, al costat del Bàsquet Manresa i l'Ajuntament, preparen per al dissabte 11 de juny al Nou Congost. Per primera vegada la iniciativa no es fa a Barcelona, on ha recaptat 150.000 euros en vuit edicions. Manresa és la seva pròxima parada i els organitzadors esperen tenir 24 equips jugant al pavelló bagenc entre les 9 del matí i les 9 del vespre d'aquella jornada.

En la presentació de la iniciativa, el responsable de Cistella Solidària, Jaume Font, va explicar que "això va començar com la idea d'un grup d'amics, i hem passat de ser 20 persones a unes 450. El primer any vam recaptar 200 euros i, gràcies al suport de tothom, hem anat creixent". Font va aclarir que han triat Manresa "per la seva implicació des de sempre amb el bàsquet i també per la col·laboració que hem tingut del club i de l'Ajuntament en cedir les instal·lacions.

25 euros per cap

D'aquesta manera, les 12 hores tindran 24 equips, que s'hauran d'apuntar en el web www.congostencistella.org, creat per a l'ocasió. Els conjunts han de tenir un mínim de vuit persones i no hi ha límit pel que fa al màxim. Cadascuna d'elles aportarà 25 euros a la investigació contra el càncer infantil que es du a terme a l'hospital de Sant Joan de Déu, a Barcelona.

La representant de l'obra social d'aquesta institució, Glòria Garcia, va recordar que "el càncer infantil és una malaltia no habitual. Per cada cas, n'hi ha 200.000 de càncer en adults. Per això els recursos que s'hi destinen són menors, ja que els diners solen anar a altres afectacions prevalents". Per això, "gairebé subsistim d'aportacions com aquesta. Ara mateix, al laboratori som 25 persones i 21 hi són gràcies a l'aportació privada, ja que nosaltres no som un hospital públic, sinó concertat. Per això, per a nosaltres, Cistella Solidària és un esdeveniment que s'ha convertit en indispensable".

Els organitzadors també accepten voluntaris i empreses que vulgui col·laborar amb la causa.