Tot i que la polèmica per l'entrada de les estelades al Calderón va quedar liquidada divendres amb la suspensió cautelar que el jutge Torres Martínez va decretar de la prohibició de portar-ne a l'estadi, pel recurs de l'associació d'advocats Drets, ahir encara hi va haver temps perquè un altre magistrat clavés una important bufetada a la posició del Barça en tot aquest afer. Així, Eusebio Palacios, el titular del jutjat contenciós número 15 de Madrid, no va admetre el recurs que també havia presentat l'entitat i, a més, va retreure-li haver pres part en una "controvèrsia política" i haver "generat tensió" en un partit així.

Sense legitimitat

Així, el jutge argumenta el rebuig que un club de futbol estigui legitimat per presentar aquest recurs per vulneració al dret a la llibertat d'expressió ja que no és una persona física.

A més a més, indica que no li consta cap ordre escrita de la delegació del govern a Madrid a les forces de seguretat prohibint les banderes estelades.

Palacios afirma que "no s'entén gaire bé que plantegi una acció com la proposada [el club] que és molt diferent, i fins i tot distant" dels objectius del club, que són els de promoure l'esport.

Així, segons el seu punt de vista, el Barça genera polèmica i tensió i s'aparta de la seva finalitat. Per a ell, "hauria d'abstenir-se de fer reclamacions judicials en favor d'un o altre signe i mantenir una posició neutral" per tal de vetllar "per la lliure i pacífica circulació de totes les persones".

Contents, malgrat el rebuig

El Barça, per la seva banda, va semblar que no es donava per al·ludit per la rebolcada als jutjats i va emetre un comunicat en què destaca més que la delegació del govern no prohibirà les estelades que no pas que l'entitat no tingui dret a presentar recursos com aquest, en no tractar-se d'una persona jurídica.

Com diu el club, però, "en tot cas, el FC Barcelona reitera la seva satisfacció perquè finalment es permet l'exhibició de banderes estelades a la final de la Copa".