El periple de tres anys de Pep Guardiola al capdavant del Bayern de Munic va tancar-se ahir de manera feliç, tot i que agònica. El conjunt bavarès va obtenir el seu dissetè títol de Copa gràcies als llançaments des del punt de penal, després d'haver empatat a zero davant de l'equip que ha estat el principal, i gai-rebé únic, rival del Bayern de Guardiola en aquest trienni, el Borussia Dortmund. El 0-0 final no va fer justícia a un partit ple de ritme i trepidant, però en què els porters no van tenir gaire feina pel desencert dels davanters rivals.

El Bayern va dominar tot el partit, tot i que sense gaire profunditat. De fet, el porter suís Burki només va haver d'intervenir amb eficàcia un cop a cada part, i ni Lewandowski ni Müller no trobaven la manera de rematar amb calma.

Per la seva banda, el Borussia Dortmund va jugar al contraatac i va tenir la millor ocasió de matar la final sis minuts abans del final, quan Aubameyang va fallar tot sol davant de Neuer.

A la pròrroga, els jugadors van estar més pendents de caure a terra i de mostrar el seu cansament, tot i que Mkhitaryan i Alaba van poder foradar la xarxa rival. En els penals, Sven Bender i Sokratis van errar els seus, Kimmich, també, però Douglas Costa va sentenciar la segona Copa de Guardiola, a les quals s'ha d'afegir tres lligues, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs en la seva etapa bavaresa.