L'italià Valentino Rossi (Yamaha) va sumar la segona pole de la temporada en ser el més ràpid als entrenaments del circuit de Mugello, que avui serà l'escenari del Gran Premi d'Itàlia de MotoGP. Rossi, que no era el més ràpid als entrenaments a Mugello des del 2008, va aconseguir el seu resultat a remolc de la Suzuki del català Maverick Viñales, que precisament serà company seu a partir de la temporada vinent.

D'altra banda el mallorquí Jorge Lorenzo va afanyar-se per intentar rodar en solitari però ben aviat va situar-se a remolc de l'italià Andrea Iannone, que va ser el primer líder de la classificació davant del pilot de Cervera Marc Márquez (Repsol Honda) i del propi Lorenzo, que van fer les seves voltes ràpides sense seguir la referència de ningú.

Viñales sí que va seguir en primera instància Rossi i va quedar-se a 23 mil·lèsimes de segon de Iannone. Les estratègies van seguir fins al tram final de la jornada. Així Rossi i Viñales van ocupar les dues primeres posicions mentre que Andrea Iannone va ser tercer i Marc Márquez quart. El vigent campió del món Jorge Lorenzo sortirà des de la cinquena posició de la graella de sortida.

D'altra banda a Moto2, el britànic Sam Lowes (Kalex) va repetir la seva actuació de la temporada passada i va ser el més ràpid de la jornada amb un temps d'1.51.965, seguit pel japonès Takaaki Nakagami i l'italià Lorenzo Baldasarri. El català Àxel Pons sortirà des de la quarta posició. A Moto3 l'italià Romano Fenati (KTM) va fer la pole seguit del seu compatriota i company d'equip Andrea Migno i per Idham Pawi (Honda).