El Manchester United, el París Saint-Germain i la Juventus van guanyar ahir les respectives Copes d'Anglaterra, de França i d'Itàlia de manera molt diferent. Anglesos i transalpins van necessitar pròrrogues per superar rivals inferiors, com Milan i Crystal Palace. Els gals van demostrar la superioritat de tota la temporada i van completar un any gairebé perfecte.

Així, a Wembley, el Crystal Palace, que feia 26 anys que no arribava a aquest punt de la competició, va avançar-se quan faltaven dotze minuts per a l'acabament del partit amb una anotació del seu davanter Jason Puncheon. Les coses es posaven malament per a la formació de Van Gaal, però aleshores va sorgir Juan Mata, qui va marcar el gol de l'empat i va conduir el partit a la pròrroga. En el temps suplementari van passar moltes coses. Primer, el col·legiat va expulsar Chris Smalling, del United, per doble amonestació. Però quan tot semblava perdut, el jove Jesse Lingard, un dels descobriments de Van Gaal, va anotar el gol de la victòria i permet que els red devils no tanquin l'any en blanc.

Dominadors diferents

A França, les coses van ser molt més fàcils per al PSG, que va derrotar per 2-4 l'Olympique de Marsella i tanca l'any, novament, amb lliga, Copa i Copa de la Lliga, a més de la Supercopa. Matuidi va avançar els parisencs i va empatar Thauvin tot seguit. A la represa, Ibrahimovic, que ahir s'acomiadava de l'equip, en dues ocasions, una de penal, i Cavani, van establir un 1-4 que ja només matisaria Batshuayi.

Per la seva banda, la Juventus va patir més de l'esperat per vèncer un Milan que es jugava la seva presència en competicions europees. Un gol d'Álvaro Morata al minut 110 permet fer el doblet a la Vecchia Signora.Ahir també es va jugar la final escocesa, en què l'Hibernian va derrotar el Rangers, encara a Segona, per 2-3, i avui es disputa la final a Portugal, que enfrontarà Braga i Porto a prop de Lisboa.