El corredor ceretà Kilian Jornet va complir els pronòstics i va imposar-se per vuitena vegada a l'exigent cursa de la Zegama-Aizkorri, la cursa de muntanya més emblemàtica que se celebra a l'estat espanyol. Molt probablement no és la que té el quilometratge més llarg, però els 42,195 km amb els seus 5.472 metres de desnivell són un autèntic repte per a uns atletes que, a més, han de combatre la pluja i el fred, com també va ocórrer en la jornada d'aquest diumenge.

Jornet i Hernando es presentaven com els dos grans atractius de la prova i no van decebre, ja que van ser els grans animadors de la cursa. Jornet va cobrir els pocs més de 42 quilòmetres en 3 hores i 50 minuts i va quedar-se molt a prop de batre el rècord de la prova que ell mateix té des del 2014.

Des de bon inici el ceretà va prendre el lideratge de la prova ben acompanyat, al principi, del basc Aritz Egea i del suís Marc Lauestein. La pluja i el fang començaven a fer una selecció natural, però Jornet mantenia el ritme. Hernando es mostrava a l'expectativa esperant que els del seu davant tinguessin una davallada. Egea va notar l'esforç i va abandonar. Jornet va obtenir el lideratge al cim de l'Aizkorri i el suís Lauenstein també començava a notar l'esforç. Les diferències a poc a poc anaven creixent i en el descens cap a Zegama ja no hi havia qui el pogués atrapar.

Així, Jornet va travessar la línia d'arribada amb un temps de 3 hores 50 minuts i 5 segons, superant en nou minuts Lauenstein, que va ser segon. La tercera plaça va ser per a Hernando, mentre que el quart lloc va ser ocupat per Manu Merillas.

La victòria en la categoria femenina va ser per a la noruega Kaspersen. L'americana Kimmel va ser segona i Kortazar, tercera.