El defensa del Barcelona Dani Alves ha puntuat avui, "no amb un 10, sinó amb un 1.000", la temporada que ha fet el conjunt blaugrana, que ha afegit a la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs, conquistats a principi de temporada, la Lliga i la Copa del Rei.

Per això, ha demanat a l'afició culé "que no senti afecció per la 'Champions'", la final de la qual disputaran aquest cap de setmana el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid.

"Que la gent no pateixi per això. Vull recordar que el títol que disputen Madrid i Atlètic encara està en possessió del Barça. Així que, fins al xiulet final de l'àrbitre, podem vacil·lar si volem. Perquè, de tant en tant, com que som bones persones, també repartim per a la gent, perquè siguin feliços", ha comentat en to de broma.

Alves ha admès que vol que sigui l'Atlètic qui rellevi el Barcelona en la màxima competició continental, però no per antimadridisme, sinó perquè pensa que "és un rival que s'ho ha treballat moltíssim els últims anys i es mereix un títol d'aquest nivell", a la vegada que ha recordat que el Reial Madrid "ja té moltes 'Champions'".

En qualsevol cas, el lateral brasiler ha subratllat que, guanyi qui guanyi dissabte, "no canviarà" el que ell veu com un evidència irrefutable: "Que el Barça és el millor equip i millor club del món, perquè la història és aquí. Han estat deu anys increïbles".

Alves ha fets aquestes declaracions durant la presentació avui al Camp Nou del projecte 'Tour n' Coure' del qual ha estat nomenat ambaixador.

Es tracta d'una iniciativa que han dut a terme dues farmacèutiques, l'egípcia Pharco i l'índia Primi, per eradicar del món l'hepatitis C amb un tractament de baix cost.

El to distès del defensa blaugrana ha canviat quan ha hagut de parlar d'aquest projecte solidari: "Volem salvar vides i canviar el món d'alguna forma, sabem que és difícil canviar el món sencer, però si fem la nostra part, almenys en canviem un tros".

En aquest primer acte com a ambaixador de 'Tour n' Coure', Alves ha decidit finançar l'atenció de l'hepatitis C de 500 pacients al seu país, el Brasil, 250 a Espanya, on ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera, i 250 més a Bolívia, "el gran oblidat de Sud-amèrica", ha apuntat.

Alves, que ha revelat que ha estat sis mesos jugant amb una fasciïtis plantar de la qual s'està tractant ara i que endarrerirà un parell de dies la seva incorporació amb la selecció del Brasil per disputar la Copa Amèrica, estava exultant per com ha tornat a rendir aquesta temporada.

"Consulteu amb la gent d'aquest club. Tothom està encantat per la forma com encaro la meva professió, perquè m'ho curro moltíssim, però la meva vida és un mar d'alegria i les persones no estan acostumades a aquesta forma de ser. La gent no em respecta", ha comentat quan li han recordat aquell polèmic vídeo en el qual es disfressava de dona i frivolitzava sobre una derrota de l'equip.

Al final, Alves creu que la seva titularitat, any rere any, avala el seu rendiment: "Sempre acabo jugant més que els companys. No per demèrit d'ells, sinó perquè jo sóc molt competitiu i a treballador no em guanya ningú".

Encara que va renovar la primavera passada, quan semblava que tenia un peu i mig fora del Barça, el defensa blaugrana no s'ha atrevit a dir si seguirà jugant a les ordres de Luis Enrique la pròxima campanya.

"No puc garantir ni que seguiré ni que no seguiré. Jo visc el meu dia a dia, per a mi no existeix el demà, només l'ara", ha confessat el brasiler qui, en qualsevol cas, ha deixat clar el seu amor als colors blau i grana: "Sóc feliç, perquè sóc del Barça. El Barça ha captivat el meu cor".

També sembla que ha captivat el cor del seu compatriota Neymar da Silva, que ahir va dir en la celebració del doblet que volia seguir jugant al Camp Nou.

"Quan vaig parlar amb Neymar i vaig posar el meu granet de sorra perquè vingués, vam parlar de realitzar somnis, i no es va equivocar d'equip ni de companys ni de club. Ell està molt feliç aquí", ha comentat al respecte.