Tal com va començar ha tancat el curs. El Barça va arrencar la temporada guanyant la Supercopa d'Europa davant el Sevilla, el mateix contrincant que va tenir diumenge a la final de la Copa del Rei, al Calderón, una competició que, no sense èpica, va afegir al seu palmarès del curs, sumada a Lliga i el Mundialet, en un altre campanya per recordar.

I dilluns a la nit va ser el moment de celebrar-ho amb la gent blaugrana al Camp Nou, després que l'excel·lència de l'equip ha aconse-guit donar continuïtat a la temporada anterior, en la qual l'equip amb què s'estrenava Luis Enrique va assolir un triplet (Lliga, Copa i Lliga de Campions), i va igualar el nombre d'èxits en l'arrencada que en el seu moment va signar el santpedorenc Pep Guardiola el 2009.

L'anomenada Festa del Doblet, o del Rei de Copes (28), va tenir el joc de llums, la pirotècnia i la música i les imatges dels èxits com a principals ingredients i un eslògan que es va anar repetint "S'ha demostrat, s'ha demostrat". El futbol formatiu i els equips d'handbol i hoquei patins van precedir la sortida dels jugadors de la primera plantilla (la majoria amb els fills), això sí, amb algunes absències significatives, com les de Messi, Arda Turan, Luis Suárez, Rafinha i Vermaelen. L'speaker bagenc Pep Callau va anar citant un per un els futbolistes, rebuts al centre del terreny de joc pels tècnics i auxiliars.

I és clar, el moment més esperat era el dels parlaments. Les primeres paraules les va dirigir el capità Andrés Iniesta després de rebre l'ovació de la nit. El de Fuentealbilla va dir que "és un orgull ser el capità d'aquest meravellós equip. Hem guanyat molt, però en volem més i l'any que ve tornarem a ser aquí". També va ser rebut amb aplaudiments, i corejant el seu nom, l'entrenador, Luis Enrique, que primer de tot va demanar dispulpes pels jugadors que no havien pogut presents a la festa: "ha estat una temporada llarga, dura, exigent, però, amb jugadors i assistents com aquests, hem tret un excel·lent. Ara toca celebrar-ho amb una bona festa".

Gerard Piqué, un habitual dels parlaments més picants, va començar dient que "no tinc res preparat, però vull agrair el suport que ens heu donat. Sempre es queixen perquè juguem contra deu, però a la Copa vam ser nosaltres els que vam quedar en inferioritat. I sabeu què va passar, que també vam guanyar". Alves va agrair públicament que Xavi li hagués cedit el dorsal: "no sóc tan màquina com ell, però hi he posat dedicació. I a l'afició els va recordar que "sou uns privilegiats perquè doneu suport al millor club del món". Neymar va ser l'únic que va recordar la decepció de la Champions: "ens vam quedar tristos per l'eliminació, però ho hem donat tot per tenir els altres dos títols".