Dos joves gimnastes formats en l'Egiba participen, des d'avui, en el campionat d'Europa júnior que se celebra a la capital suïssa, Berna. Es tracta dels manresans Thierno Boubacar (que té 16 anys) i Viktor Lazarenko (de 17). Provinents de famílies vingudes de Guinea Bissau i Ucraïna, respectivament, tant l'un com l'altre van començar a practicar gimnàstica des de ben petits i la seva evolució els ha dut a estar becats al CAR de Madrid i a formar part dels programes de les seleccions estatals. A l'equip absolut hi ha Kevin Traid, un altre gimnasta manresà del planter de l'Egiba, de 20 anys.

Pel que fa a l'europeu júnior de categoria masculina, avui es farà el concurs general per equips; és un campionat per a seleccions però els resultats que es donin avui han de permetre als millors gimnastes de cada formació poder passar a les finals tant del concurs individual general com a les dels diferents aparells. Tant Boubacar com Lazarenko buscaran tenir les millors actuacions possibles per fer el pas amb els gimnastes de la seva edat més destacats que hi ha en el continent europeu.

La setmana vinent, també amb seu a Berna, es farà el campionat d'Europa júnior, en el qual hi ha la representant de l'Egiba manresà Andrea Carmona. El club bagenc, que ara disposa d'un equipament que és modèlic ubicat a la zona esportiva al Complex Vell Congost, fa molts anys que treballa per la formació de gimnastes, i durant molts anys ho va fer en condicions més que precàries.