Després d'uns darrers anys amb les relacions força deteriorades, el Manresa FS i el FC Barcelona han arribat a un acord de col·laboració. L'entitat de casa nostra ha estat molesta fins ara amb la secció blaugrana de futbol sala per la manera de dur a terme els fitxatges de jugadors de la base manresana.

Davant d'aquesta situació de bloqueig, els dos màxims responsables de la direcció esportiva de les dues entitats, Txus Lahoz i Pere Joan Pusó, han estat en contacte per apropar posicions i solucionar tots els problemes. Davant d'això, Txus Lahoz, director tècnic formatiu del Barça, va convidar la direcció esportiva del Manresa FS a la llotja del Palau Blaugrana, per veure el partit amb el Catgas Santa Coloma dels quarts de final de la lliga. Abans, uns i altres van mantenir un canvi d'impressions i un principi d'acord que caldrà anar definint. En aquest sentit, Txus Lahoz va tenir molt bona predisposició i va donar a entendre que properament es poden veure els primers resultats.

A canvi dels fitxatges que pugui fer el Barça, entre les contrapartides que pot rebre el Manresa FS hi ha que el Barça B participi en el Trofeu les Codines, que els equips formatius del Barça ju-guin els partits de presentació de la base manresana, que l'entitat blaugrana pugui oferir jugadors de la zona que descartin després de les corresponents proves i que, si tenen algun jugador fitxat del Manresa FS, aquest torni quan ja no el necessitin. El Manresa ha aportat força jugadors al FC Barcelona, com Sergio Arriero, Xavi Cols, Bernat Povill, Carles Ambrós, Marc Mármol, Roger Solé i Víctor Pérez; en l'actualitat el club blaugrana pretén Àlex Garcia.