Alejandro Valverde (Movistar) va estrenar el seu palmarès victoriós en el Giro amb la victòria ahir en la setzena etapa entre Bressanone i Andalo, de 132 quilòmetres, i va ascendir al tercer lloc a la general. El murcià, que porta a terme la que és la seva primera incursió en la cursa italiana, va batre en la meta, en un reduït esprint amb tan sols dos corredors més, el ciclista líder en aquest Giro d'enguany, l'holandès Seteven Kruijswijk (del Lotto Jumbo), i el rus Ilnur Zakarin (del Katusha), que va acabar cedint a l'arribada un temps de 8 segons respecte del murcià.

L'estratègia del Movistar va ser oportuna i va anar castigant la resta de rivals per pujar al podi al final de la prova. Esteban Chaves va estar perseguint durant mitja etapa els Movistar i va cedir a la fi 43 segons a la meta. Però el més malparat de tots va ser Vincenzo Nibali, que perd la seva posició de podi en arribar amb 1'46'' de retard respecte de Valverde.

En la general, Kruijswijk ha fet un pas de gegant per ser campió al Giro i es mostra fort, intractable i controlador. El segon classificat és ara el colombià Chaves, igual que abans però més lluny, a gairebé tres minuts de l'holandès. El tercer és Valverde, que queda a 3'23',' i en la quarta posició queda Nibali a un marge de 4'43''. En tot cas, hi ha en la recta final del cap de setmana un parell de superetapes pendents.