El veterà ciclista ceretà de 37 anys Josep Antoni Hermida, plata als Jocs d'Atenes del 2004, és, de moment, l'única bala entre els esportistes de la regió central a la cita olímpica de Rio de Janeiro, que es faran el mes d'agost. Pocs dies abans de fer 38 anys, Hermida serà un dels tres representants del BTT estatal a la prova brasilera. D'aquesta manera, disputarà els seus cinquens Jocs, després dels de Sydney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012.

Hermida necessitava ser entre els tres corredors de l'estat espanyol amb una puntuació UCI més alta en el recompte de les dues últimes temporades. En tots dos casos ha obtingut el segon lloc. L'any passat va ser darrere de Sergio Mantecón i, enguany, fins al moment en què s'ha comptabilitzat la classificació per als Jocs, només és superat per Carlos Coloma, malgrat que té molt a prop el jove David Valero. D'aquesta manera, sembla que Mantecón i Coloma acompanyaran Hermida a la cita brasilera. Espanya té tres llocs, com Suïssa, França, la República Txeca i Itàlia, ja que són els cinc primers estats del rànquing.

Última aparició

Hermida ja tenia clar, des del seu quart lloc a Londres, ara fa quatre anys, que l'objectiu final de la seva carrera era ser a Rio. No hi arriba en el millor moment, ja que els resultats no han estat tan exuberants els darrers anys. El cap de setmana passat va ser 21è en una prova de la Copa del Món, a Albstadt, a Alemanya, però la seva capacitat competitiva el pot fer reeixir en el moment adequat.

De fet, Hermida tampoc no era dels favorits a Londres, però va ser quart i per culpa d'una caiguda no va poder arribar més amunt. També va ser quart a Sydney i vuitè a Pequín.