Des de fa un temps, Bagà, Guardiola de Berguedà i la Pobla de Lillet estan treballant en la possibilitat de recuperar el futbol 11 amb la creació d'un nou club que englobi els tres municipis i altres de més petits, interessats també en aquesta iniciativa que podria completar el servei que, amb bons resultats, ha donat el futbol base del CCR Baganès (futbol 7).

La pràctica esportiva de la nova entitat es desenvoluparia al camp de futbol de Guardiola de Berguedà, que reuneix les condicions necessàries. Aquesta idea ha sorgit a partir d'un projecte mancomunat per la necessitat del col·lectiu jove de la zona, la pràctica esportiva escolar o de club del qual actualment no té continuïtat.

Actualment es pot dir que la mancomunació de serveis esportius s'està consolidant gràcies a la voluntat dels ens locals que estan treballant pel territori, que han dut a terme diverses reunions amb els alcaldes, regidors i direcció de l'institut de secundària de l'Alt Berguedà, per així treballar amb sintonia i conjuntament.