Les relacions contractuals entre Dani Alves i el Barça sempre acostumen a ser complicades. Fa un any i mig, quan el brasiler volia renovar pels blaugrana, va arribar a dir que la seva relació amb el club finalitzava aquest estiu, i no el del 2015. Després va haver de rectificar. Ara, l'entorn del lateral ha donat a conèixer una clàusula que el deixaria marxar lliure a qualsevol equip si ho comunica abans del dia 5 de juny. Sembla que aquest cop sí que és cert i que Alves té decidit marxar a la Juventus d'aquí a pocs dies. Els italians, com succeeix en el cas de Mascherano, no obren la boca i el Barça va dient que no té constància dels fets. Un dels seus exdirectius va afirmar ahir que la junta no en tenia coneixement.

D'aquesta manera, Toni Freixa, que formava part de la directiva de Josep Maria Bartomeu en el moment de signar-se la renovació, abans de les eleccions de l'any passat, va fer una piulada ahir al seu compte de Twitter en què deia que la famosa clàusula de llibertat "no va passar mai per la junta directiva". Per tant, no se sap d'on va sortir, si d'una errada o d'una ocultació en les negociacions de Bartomeu, que va anunciar tot de renovacions exprés el juny de l'any passat abans d'obrir-se el període preelectoral.

Bellerín, el desitjat

Davant de la probable sortida d'Alves, qui, als 33 anys, busca un contracte de llarga durada, coneixedor que no li queden gaires anys a l'elit i que al Barça segurament no els trobarà, els blaugrana s'estan movent a la desesperada. L'objectiu número 1 és un ex del planter, el lateral de l'Arsenal Héctor Bellerín, pel qual també lluiten els dos equips de Manchester, amb Guardiola i Mourinho al capdavant, amb molta més capacitat financera que els barcelonistes. Sembla que Bellerín no sortiria per menys de 40 milions d'euros. Una possibilitat més econòmica és la del lateral del València Joao Cancelo.

Mentestant, el diari Sport informava ahir que el Barça B ha fitxat un central colombià, Davinson Sánchez, de l'Atlético Nacional de Medellín, per 4 milions d'euros.