El jugador blaugrana Sergio Busquets s'ha mostrat "content" per l'ampliació del seu contracte amb el Barcelona fins al 2021, amb una clàusula de rescissió de 200 milions d'euros, i ha assegurat sentir-se "molt valorat" pel club.

L'anunci aquest matí de la seva renovació ha coincidit amb un acte organitzat per la Fundació Johan Cruyff, la Fundació FC Barcelona i l'Obra Social "la Caixa", en el qual Busquets ha inaugurat un camp de futbol a Badia del Vallès, la seva localitat natal.

"Estic molt content d'haver arribat a un acord, de continuar aquí uns anys més i de sentir-me molt valorat pel club, l'afició, el cos tècnic i els companys. Desitjo que almenys vagi tot com fins ara", ha afirmat en declaracions als mitjans de comunicació.

L'acord inclou una opció de pròrroga de dues temporades més, fins al juny de 2023, en funció dels partits que disputi en aquestes campanyes.

En aquest sentit, el migcampista confia poder complir els anys de contracte i acabar la seva carrera en el primer equip blaugrana, amb el qual va debutar en la temporada 2008-09, als 20 anys.

"Tant de bo sigui amb els anys que toquen i fins i tot amb dos optatius més. Aquest és el camí. Des que tinc 20 anys que sóc aquí, amb tot el reconeixement que he tingut i amb els títols aconseguits, i tant de bo sigui així els anys que em queden", ha afegit.

Les converses s'han prolongat des del principi de temporada i s'han concretat després de les negociacions, que s'han intensificat als últims dies, entre el representant del jugador, Josep Maria Orobitg, el director d'Esports professionals, Albert Soler, i el director de Futbol, Raúl Sanllehi.

Preguntat per si la negociació s'ha allargat més del que és habitual, Busquets ha reconegut que hagués volgut que fos un procés "més ràpid", si bé ha puntualitzat que en cap moment va veure perillar el seu futur de blaugrana.

"És el procés normal en una renovació. Algunes vegades volíem que anés més ràpid, però al final tot ha arribat a port, som on volíem tots, i estic molt content per això", ha assenyalat.

El contracte, que se signarà en els pròxims dies, abans que el jugador s'incorpori a la selecció espanyola per jugar l'Eurocopa, situarà Busquets entre els més ben pagats de la plantilla, per darrere del trio de davanters i del capità Andrés Iniesta.