El pilot de motos igualadí de l'equip KTM Armand Monleón, que va ser desè en la darrera edició del Dakar, va culminar amb victòria en la general en l'exigent ral·li disputat al desert del Taklimakan, a la Xina. Tot i la penalització de gairebé una hora que va patir en la segona etapa, l'anoienc va imposar-se molt còmodament en la classificació general i va superar el segon classificat en gairebé tres hores. La prova ha tingut un total de 10 etapes i més de 3.010 quilòmetres, que han conformat l'exigent prova oriental.

El ral·li no va començar tal com s'havia previst, ja que en la segona etapa va rebre una dura penalització per haver perdut la targeta de ruta. Tot i així, Monleón va saber reaccionar per acabar-se imposant a la prova. No és la primera vegada que l'anoienc obté una victòria al país oriental, ja que l'any passat va imposar-se en la seva primera participació a la China Silk Road Rally 2015. Sense gaire temps per refer-se d'aquesta victòria, Monleón prendrà part el proper cap de setmana al Ral·li de Sardenya, que es disputarà al municipi italià de Budoni.

En acabar, el pilot es mostrava satisfet d'haver obtingut la victòria en una prova exigent amb dures condicions meteorològiques en contra. "Vam començar amb pluja i fred passant per una calor extrema. Ha estat molt dur, però hem arribat en molt bon estat i la victòria ha estat molt important".