L'eslògan "deixes un 8 als nostres cors" lluïa al pavelló de les Comes i és que ahir el capità i emblema del club, Ton Baliu, va jugar el darrer partit a casa com a arlequinat. A més, perquè la festa encara fos més completa, va marcar el gol decisiu que certificava la classificació igualadina quan només mancaven dos minuts per acabar. El seu company Joan Muntané també disputava el darrer partit com a arlequinat. Pel que fa al duel, els locals van començar amb molta força i Vives situava l'1-0.

Semblava que els locals dominarien el duel amb una certa comoditat, però a mesura que passaven els minuts la seva empenta anava a menys. El Lleida, que s'hi jugava la permanència, va optar per una estratègia basada en el joc sense gaire control en atac i conservador en defensa. Els de la Terra Ferma no van arriscar gaire, tot i que abans del descans Andreu Tomàs va fer l'1-1.

A la represa Tomàs mateix tornava a sorprendre Elagi Deitg per darrere la porteria, marcant l'1-2 al minut 34 i situant la incertesa entre els igualadins. El jugador del planter Roger Bars no va sentir la pressió de la rellevància del matx i va aconseguir l'empat al minut 37 quan encara en quedaven tretze per acabar el partit. L'ambient al pavelló va anar a més i l'Igualada va començar a prémer l'accelerador a la recerca del gol del triomf.

El moment més emocionant va ser quan Ton Baliu aconseguia trencar l'empat a tres al minut 48. Petons a l'escut i crits de satisfacció davant la Penya Font Tauró escenificaven el moment èpic de la nit, que certificava la classificació igualadina per la propera edició de la Copa de la CERS. Al final del partit, tant Ton Baliu com Joan Muntané i Pol Galbas van rebre un homenatge del club i de l'afició i el primer equip va fer el passadís als jugadors de l'Igualada B, que han aconseguit l'ascens a la Primera Catalana.